Dakar-truckgeweld in Soester duinen

1 mei 2018 om 20:53 lokaal

SOEST Spektakel in de Soester duinen waar zelden zoveel lawaai te horen zal zijn geweest als dinsdagavond. De oorzaak: een truck die meedoet aan de Dakar-rally gaf er een spectaculaire demonstratie. Toeschouwers op de eerste rang waren, behalve de wandelaars in het gebied, 160 voetballertjes van SO Soest. De demonstratie was onderdeel van het programma tijdens het voetbalkamp.


De jongens zagen niet alleen dat de truck met chauffeur Jos Smink uit Hoogland hoge snelheden haalde in het mulle zand, maar ook in een zo lang mogelijke drift bleef en met het grootste gemak over een heuveltje sprong.
Hoogtepunt voor de voetballertjes was de touwtrekwedstrijd met de truck. Aan een 150 meter lang touw probeerden ze eerst de truck in beweging te krijgen en later hem ervan te weerhouder te vertrekken. De eerste keer ging het mis en kwamen de touwtrekkers ten val in het zand doorgat het touw brak. De keren daarna ging het wel goed en de jongens slaagden er zelfs onder gejuich in de truck naar zich toe te trekken. Al waren er mensen langs de kant die beweerden dat de chauffeur ongemerkt een handje had geholpen door een beetje gas bij te geven…..

advertentie
advertentie