De opnames van Brandstof in Theater Idea in december 2020
De opnames van Brandstof in Theater Idea in december 2020 Anita Vreugdenhil

Jongeren Brandstof presenteren online Kerstconcert

24 december 2020 om 14:16 Lokaal Deel je nieuws

SOEST - Op vrijdag 25 december (eerste kerstdag) publiceren de jongeren van Brandstof op hun Youtube kanaal en website het Kerstconcert dat zij eerder deze maand in Theater Idea hebben opgenomen. Het programma is in de eerste instantie ontwikkeld voor de bewoners van verpleeghuizen in en rondom Soest. De enthousiaste reacties die zij hierop hebben ontvangen hebben de jongeren doen besluiten om het concert beschikbaar te stellen voor alle inwoners van Soest.

Brandstof is een project van RegioCultuurCentrum Idea. Met de maandelijkse workshop en jamsessie avonden wil Brandstof jongeren tussen de 12 en 20 jaar laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Brandstof biedt de jongeren een podium en helpt ze ook verder in hun muziekcarrière dankzij de professionele begeleiding van bandcoaches, workshopleiders en muzikanten. 

Om de bewoners van de verpleeghuizen juist in deze tijd een hart onder de riem te steken was het oorspronkelijk de bedoeling om bij deze instellingen op locatie optredens te verzorgen. Toen dat, vanwege de overheidsmaatregelen ivm het corona virus, niet mogelijk bleek, werd al snel besloten om het programma door middel van een livestream alsnog, online, uit te voeren.

Vele bewoners van verpleeghuizen hebben op deze manier de afgelopen week alsnog kunnen genieten van liedjes van o.a. Ramses Shaffy, Louis Armstrong & Ella Fitzgerald en natuurlijk de jongeren zelf!

De opnames hiervoor vonden plaats in Theater Idea in Soest en het resultaat is vanaf vrijdag 25 december voor iedereen te bekijken op https://ditisbrandstof.com en op https://ditisbrandstof.com/kerstconcert.

advertentie
advertentie