Blues Treat wisselde anderhalf jaar terug van samenstelling, en komt zaterdag terug naar Artishock.
Blues Treat wisselde anderhalf jaar terug van samenstelling, en komt zaterdag terug naar Artishock. Blues Treat

Blues Treat terug in Artishock

20 januari 2019 om 07:08 lokaal

SOEST Sommige bands komen na een paar jaar weer terug in Artishock omdat ze goed bevallen. Soms in dezelfde en soms in een iets gewijzigde samenstelling. Blues Treat is zo'n band. Ze trad in december 2014 aan de Steenhoffstraat op en komende zaterdag staan zangeres en muzikanten weer op het podium van Artishock.

De band heeft in de tussenliggende vier jaar niet stil gezeten. In 2016 was ze publieksfavoriet in de voorronden van de Dutch Blues Challenge en bewees ze daarmee tot de top van de Nederlandse bluesbands te horen. Blues Treat verdiende een plaats in de finale. Met haar unieke mix van funky en classic blues en de ijzersterke podiumpresentatie liet ze een diepe indruk achter op zowel de vakjury als het publiek.

GEPASSIONEERD Enkele commentaren van toen: ,,Lianne fascineert met haar stem en met haar ontembare enthousiasme en passie neemt ze het publiek mee." En: ,,Muziek uit het hart, gepassioneerd, eerlijk en rauw".

Na een groot aantal leuke gigs in 2017 bleken de bandleden verschillende ambities te hebben ontwikkeld en was er eind 2017 een wisseling van leadgitarist en zangeres. De basis van Blues Treat is overeind gebleven. De ex-Beale Street muzikanten Lianne de Kok (zang) en Winand Hesselink (leadgitarist) zijn bij Blues Treat gaan zingen en spelen en hebben nieuw elan in de band gebracht en de band flink opgekrikt en muzikaal opgeschud.

DRIVE Het repertoire van Blues Treat is nog verfrissender en veelzijdiger geworden, met naast eigen nummers o.a. werk van Susan Tedeschi, Koko Taylor, Carolyn Wonderland, The Red Devils en The Fabulous Thunderbirds. Er zit een drive in de nieuwe samenstelling en dit zal de bezoekers zeker positief verrassen.

Bezetting: Lianne de Kok (zang), Roel Reinders (basgitaar), Folkert Hildama (drums), Winand Hesselink (leadgitaar), Paul van Alphen (mondharmonica, gitaar en zang) en Carlo Boelen (Hammond en zang). Zaterdag 26 januari, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Blues Treat, 10,00 euro (leden 7,00 euro).

Bron video: Blues Treat

advertentie
advertentie