Afbeelding
Duurzame energie

Soest helpt bij energiebesparing woningen jaren ‘70 en ‘80

25 september 2022 om 12:00 Duurzaamheid

SOEST Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit. Daarom organiseert gemeente Soest speciaal voor bewoners van een woning uit de jaren ’70 en ’80 een energiebesparingsaanpak. Soest werkt daarin samen met Energie Actief Soest, Soester Energiecoöperatie en het eigen energieloket.

Woningen uit 1970-1990 zijn vanuit de bouw beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, door extra te isoleren. Dat stelt wethouder Aukje Treep van energietransitie. ,,Als gemeente helpen we onze inwoners om het energieverbruik omlaag te brengen. Samen met ons energieloket hebben wij een stappenplan gemaakt voor huizen uit de jaren ’70 en ’80. Zo weten mensen precies wat ze kunnen doen. Dit stappenplan en de bijbehorende inkoopactie delen wij graag tijdens een online informatieavond.”

De online informatieavonden zijn op woensdag 5 en donderdag 6 oktober, van 19:30 tot 20:30 uur. Belangstellenden kunnen zich via: www.duurzaambouwloket.nl/7080-soest aanmelden voor deelname. Een adviseur van het gemeentelijk energieloket legt uit hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met onder andere subsidies en de collectieve inkoopactie. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen (via een live chat), ook over de eigen (specifieke) woonsituatie.

Via www.duurzaambouwloket.nl biedt de gemeente verschillende diensten aan:

  • Inkoopactie woningisolatie (i.s.m. regionale isolatiebedrijven)
  • Advies aan huis van bewonersinitiatief Energie Actief Soest
  • Brochure/stappenplan verduurzamen van een jaren ‘70/’80 woning
  • Subsidiecheck (bekijk alle subsidies en financieringsregelingen)

Ondernemers die zonnepanelen op hun bedrijfspand willen laten leggen, kunnen voor advies informatie vinden op duurzaambouwloket.nl//soester-ondernemers-verduurzamen.

INFORMATIE Op het energieloket van de gemeente is meer informatie te vinden over: energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen, lokale initiatieven/acties: www.energieloket-soest.nl.

advertentie
advertentie