Afbeelding
Google Maps

Eigenaar De Kuil zet café te koop vanwege ‘onterechte’ coronaboete

29 augustus 2020 om 17:05 Corona

SOEST Eigenaar Vincent van der Wardt heeft zaterdag zijn café De Kuil in Soest te koop gezet. Dit deed hij nadat de gemeente hem vrijdagavond een boete van 4000 euro oplegde, omdat in het café de coronaregels zouden zijn overtreden. Volgens Van der Wardt is daar echter niets van waar.

,,Terwijl minister Grapperhaus twee bekeuringen afkoopt voor hem en zijn vrouw, valt de gemeente Soest onze zaak De Kuil binnen met vier man”, schrijft de kroegeigenaar op Facebook. Twee boa’s, een wijkagent en een controleur van de gemeente kwamen vrijdagavond een kijkje nemen, nadat eerder een waarschuwing was uitgedeeld. Volgens Van der Wardt zaten er op dat moment 24 mensen in het café en waren zij naar eigen zeggen ,,volgens de coronaregels geplaatst in de zaak.” 

De gemeente Soest laat echter weten dat tijdens de controle van vrijdag wel degelijk overtredingen zijn geconstateerd en dat daarvoor inderdaad een boete is aangezegd. ,,We begrijpen dat dit voor de betreffende horecaondernemer heel vervelend is. Dat neemt helaas niet weg dat er regels zijn overtreden”, aldus de gemeente zaterdag in een persbericht. 

Desondanks plakte Van der Wardt zaterdag een briefje met ‘te koop’ erop op de deur van zijn café. ,,Zo is de lol van het ondernemen er voor ons af! Weer een plekje minder voor de jeugd in Soest”, schrijft hij. 

advertentie
advertentie