Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Gemeente Soest

Soesterdal sluit deuren vanwege coronabesmetting medewerker

10 augustus 2020 om 11:55 Corona Coronavirus

SOESTERBERG Een tegenvaller voor het pas in juni geopende café-restaurant Soesterdal op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De horecazaak is sinds zondagmiddag gesloten omdat een medewerker positief is getest op corona. De gemeente noch de GGD hebben aangedrongen op sluiting, maar exploitant Sem Harten heeft zelf tot deze preventieve maatregel besloten om verder elk risico te vermijden. 

Jan van Steendelaar

Het virus trof een keukenmedewerker, die vorige week dinsdag en woensdag heeft gewerkt. Hij heeft weliswaar geen contact gehad met de bezoekers, maar wel met collega’s. Iedereen die in de buurt van de besmette medewerker is geweest zal worden getest. Zolang de uitslag niet vaststaat en niet zeker is of de bezoekers risico lopen, blijft de horecagelegenheid aan de Verlengde Tempellaan gesloten en zijn uiteraard ook alle geplande bijeenkomst geannuleerd.

Hoewel op enkele plaatsen in Nederland de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus zijn aangescherpt, is dat in Soest niet het geval. Wel laat de gemeente weten dat het van groot belang is dat de huidige maatregelen nog steeds zeer serieus moeten worden genomen, zoals Soesterdal heeft gedaan. ,,Wij zijn klaar met covid, maar covid nog lang niet met eens,” aldus de gemeente. 


advertentie
advertentie