Bergerac weer prooi voor De Bree, Hornsveld/Krol wint Lessines

30 juli 2018 om 11:51 Sport/sport Deel je nieuws

Bergerac

De voorlaatste Marathon vlucht is gewonnen door Henk de Bree. De duiven van Henk zijn de laatste weken erg goed op dreef en hij wint de ene na de andere marathonvlucht in PV Soest.

Voor de winst op de wedstrijd uit Bergerac zorgde de 7-jarige duivin de 845. Dit is één van de beste marathonduiven in de omgeving en zij is bijna elk jaar wel goed voor 3 prijzen op de marathonvluchten (ca. 1000 km gemiddeld). Wanneer je bedenkt dat zij dus al 6 jaar mee doet aan dit soort vluchten heeft zij dus al rond de 18.000 prijskilometers gevlogen in haar carriere. De voorbereidingsvluchten rekenen we dan niet eens mee.

Verder wist Mike Schimmel een mooie serie te vliegen wel 11 van de 24 Bergerac-gangers in de prijzen, te beginnen met plaats 2. De 3e plek was voor Frans Peter Brukman.

Volgende week is de laatste marathonvlucht uit Cahors.

Uitslag Bergerac (888 km) 109 duiven

H. de Bree 1, Mike Schimmel 2, F.P. Brukman 3, Th. Altenaar & Zn 6, L. Lamers 12, Comb. Helsdingen 17, E. van den Brakel & Znn 18 en R. van Engelen 22

Lessines

De 3e jonge duivenvlucht uit het Belgische Lessines is gewonnen door de combinatie Hornsveld/Krol. Vanwege het warme weer werd de inkorfdag uitgesteld van vrijdag naar zaterdag en kwamen de duiven dus pas op zondagmorgen huiswaarts.

Door de krachtige zuiden wind kwamen de duiven met hoge snelheden op huis aan. De winnende duif maakte een snelheid van iets meer dan 100 km per uur.

Het was voor de duiven dan ook  vooral zaak om niet te ver door te vliegen, want anders moesten ze tegen de wind in terug.

De duiven van Rob en Dennis deden dat het best, want naast de 1e prijs viel ook de 2e hen ten deel. De 3e plek was voor Richard Grift.

Uitslag Lessines (194 km) 229 duiven

Comb. Hornsveld/Krol1, R.W. Grift 3, F. de Jong 4, Comb. P. & I. de Lang 6, A.H. Teunissen 10, H. Vonk 11, G. Reijerse 12, C.M. van Rouwendaal 24, H.H. van de Veen 25 en E. van den Brakel & Znn 49

advertentie
advertentie