Afbeelding
Gemeente Soest

Beatrixlaan wordt heringericht

25 juli 2018 om 12:39 lokaal

SOEST De gemeente gaat de Beatrixlaan tussen de Anna Paulownalaan en het Nassauplantsoen opnieuw inrichten. Dat is nodig vanwege groot onderhoud aan de verhardingen. Vanaf maandag 13 augustus t/m vrijdag 21 december gaat Van Asch infrastructuur uit Soest, de Beatrixlaan tussen de Prins Bernhardlaan en de Anna Paulownalaan opnieuw inrichten. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in zes fases. Een groot deel van de bestaande riolen wordt vervangen, er worden infiltratievoorzieningen voor het regenwater aangebracht en alle verhardingen worden vervangen.

WERKZAAMHEDEN Fase 1, de Beatrixlaan tussen de Lindenlaan t/m het kruispunt Beatrixlaan / Prins Bernhardlaan, start maandag 13 augustus en zal waarschijnlijk tot en met vrijdag 14 september duren. Het werkvak wordt afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. De woningen blijven bereikbaar voor voetgangers en fietsers via de bestaande trottoirs of tijdelijke loopschotten. Het kruispunt Prins Bernhardlaan / Beatrixlaan zal vermoedelijk vrijdag 24 augustus , weer worden opengesteld voor al het verkeer. Het gedeelte van de Beatrixlaan tussen de Prins Bernhardlaan en de Lindenlaan zal waarschijnlijk tot en met vrijdag 14 september 2018, afgesloten zijn voor gemotoriseerde voertuigen. 


PARTICIPATIE Bewoners hebben meegedacht over de inrichting van hun straat. Veel wensen hebben we overgenomen. Zo zijn er in het plan drie extra groenvakken met boom toegevoegd. Daarnaast zijn de groenvakken vergroot. De meerderheid van de bewoners gaf de voorkeur aan meer groen in de straat in plaats van extra parkeerplaatsen. In het aangepaste plan is sprake van een extra parkeerplaats. In de groenvakken planten we de wintergroene 'Prunus laurier' en de ´Cherry Brandy' gecombineerd met de roze bloeiende Spiraea jap.

VERLICHTING De vraag van de bewoners was om het in te richten met sfeervol licht en aangenaam licht . Er komen daarom nieuwe masten met nieuwe armaturen met warm-wit licht.

VERKEERSVEILIGHEID De rijweg wordt niet versmald, maar 20 cm breder dit in verband met de veiligheid van fietsers. De huidige breedte van de weg is ca 5,30 m en in de nieuwe situatie wordt de weg 5,50 m breed. 

advertentie
advertentie