Arjan Teunissen wint Asse Zellik en Hornsveld/Krol Chateauroux

22 juli 2018 om 21:27 Sport/sport Deel je nieuws

Asse Zellik

De 2e jonge duivenvlucht uit het Belgische Asse Zellik (161 km) is gewonnen door Arjan Teunissen.

Doordat er nu nog sprake was van een regionale lossing en meer west in de wind dan de voorgaande weken zaten de vroege duiven aan de oostkant van het vlieggebied. Dit was ook te zien in de uitslag van P.V. Soest.

Maar uiteindelijk moet je ook nog maar gebruik zien te maken van de gunstige omstandigheden en dat is wat de winnende duif van Arjan gedaan heeft. Bovendien gaat het ook om kwaliteit en dat heeft het duifje van Arjan, want de voorgaande week wist het ook al als eerste het hok te bereiken.

Met ongeveer een halve minuut achterstand waren de 2e en 3e prijs voor 2 duiven van Patrick en Ingrid de Lang. De verschillen tussen de eerste 10 duiven waren erg klein. De 10e duif zat ongeveer 1 minuut achter de winnende duif.

 

Uitslag Asse Zellik (161 km) 250 jonge duiven

A.H. Teunissen 1, P. & I. de Lang 2, Comb. Hornsveld/Krol 4, Comb. Helsdingen 6, R.W. Grift 7, E. van den Brakel & Znn 8, H.H. van de Veen 11, G. Reijerse 19, C.M. van Rouwendaal 27 en H. Vonk 30

 

Chateauroux

 

De voorlaatste dagfondvlucht uit het Franse Chateauroux (ca. 650 km) is gewonnen door een duif van Rob van Hornsveld en Dennis Krol. Met een kleine voorsprong van zo'n 15 seconde wist hij een duif van Robert van 't Net van de winst af te houden. Met een achterstand 10 minuten was de 3e plek voor Richard Grift.

De winnende duif wist ook de voorgaande dagfondvluchten prijs te winnen, maar een uitschieter zoals afgelopen zaterdag zat er nog niet tussen dit jaar.

Over 2 weken is de laatste dagfondvlucht uit Issoudun.

Uitslag Chateauroux (648 km) 52 duiven

Comb. Hornsveld/Krol 1, R. van 't Net 2, R.W. Grift 3, Comb. Helsdingen 5, C.M. van Rouwendaal 9 en E. van den Brakel & Znn 12

advertentie
advertentie