Duffel wederom een prooi voor Combinatie Hornsvel/Krol

16 juli 2018 om 08:01 Sport/sport Deel je nieuws

Voor de duivenmelkers van PV Soest stonden afgelopen weekend 2 wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd voor de jonge duiven uit het Belgische Duffel en een marathonvlucht uit het Zuid-Franse Orange.

Net als de eerste snelheidsvlucht met de oude duiven eerder dit jaar was ook de openingswedstrijd met de jonge duiven een prooi voor Rob van Hornsveld en Dennis Krol.

De 2e plaats was voor Richard Grift, 3e waren Evert van den Brakel & Zonen en ook Gerrit Reijerse wist 2 duiven bij de eerste 10 te klasseren.

De Marathonvlucht uit Orange werd gewonnen door de nestor van de vereniging, Henk de Bree. Zijn winnende duif wist zaterdagmorgen om 05.30 uur zijn hok te bereiken na een dag eerder om 7 uur gelost te zijn. Door de mistralwind in de Rhonevallei is dit een van de zwaarste wedstrijden van het jaar.

Duffel 376 jonge duiven

Comb. Hornsveld/Krol 1, R.W. Grift 2, E, van den Brakel & Zonen 3, G. Reijerse 6, Comb. P. & I. de Lang 13, H. Vonk 21, F. de Jong 22, Comb. Helsdingen 25, R. van 't Net 26, H.H. van de Veen 36, A.H. Teunissen 47, Comb. Foekens & Zoon 68 en C.M. van Rouwendaal 74

Orange 25 oude duiven

H. de Bree 1, F.J. Koning 3, Comb. Helsdingen 4 en A.H. Teunissen 6

advertentie
advertentie