Vanaf links: Lex Bergers, Cees Vos en Peter Beijer. Cees Vos kreeg in Museum Soest het eerste exemplaar van Soester Iconische Bedrijven deel 3 overhandigd.
Vanaf links: Lex Bergers, Cees Vos en Peter Beijer. Cees Vos kreeg in Museum Soest het eerste exemplaar van Soester Iconische Bedrijven deel 3 overhandigd. Jan Frommink

Eerste boek Iconische bedrijven 3 voor Cees Vos

1 december 2022 om 16:34 Overig Deel je nieuws

SOEST - Peter Beijer en Lex Bergers hebben woensdagavond 30 november in het bedrijfsgebouw van Reto Internetburo het derde deel van de Soester iconische bedrijven gepresenteerd. Familieleden, vrienden, vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Soest(erberg) en velen die een bijdrage hebben geleverd waren aanwezig bij de lancering van het boek.

De presentatie werd geopend met een promofilm, waarin de schrijvers in de tijdmachine stappen. Zij vertellen over de totstandkoming van het boek maar over de ,,uit de hand gelopen hobby” die bijna vijf jaar geleden begon met het schrijven en ontwikkelen van het boek over het Soester Natuurbad.

Inmiddels hebben de schrijvers hun vijfde boek voltooid en introduceerden en schreven zij ook boeken over de historie van Autobedrijf Smeeing en Mannenkoor Apollo. Daarnaast werden er boeken uitgebracht met de verzamelde columns van Bas Romein en de schilderijen van Peter van Oostzanen.

Tijdens de presentatie werden verschillende onderwerpen besproken. Zoals de Soesters bakkers, de weekmarkt, de realisatie van Winkelcentrum Soest-Zuid (mét begeleidende filmpjes die Herman van Dam ooit in 1984 gemaakt heeft), een aantal groenteboeren en de verdwenen winkels en instituten van de Klein Engendaalweg.

Natuurlijk was er ook een prominent die het eerste boek kreeg overhandigd. Dit jaar kreeg Cees Vos, voorzitter van Stichting Oud Soest (waar Museum Soest onder valt). Hij kreeg het eerste boek vanwege zijn betrokkenheid voor de Soester cultuur en historie. Vos kon niet bij de presentatie aanwezig zijn, dit euvel werd opgelost door middel van een beeldverslag. 


De schrijvers gaven aan het einde van hun presentatie te kennen dat de voorbereidingen voor deel 4 al gestart zijn. Ideeën en suggesties zijn van harte welkom. 

advertentie
advertentie