v.l.n.r. Angela Whitney, Tess Bemer en Femke Doorenbos
v.l.n.r. Angela Whitney, Tess Bemer en Femke Doorenbos De Duinkikkers - Jaap de Boer

Tess Bemer clubkampioen, Angela Whitney Nederlands kampioen

1 juli 2018 om 22:38 Sport/sport Deel je nieuws

Tess Bemer is afgelopen zaterdag op overtuigende wijze clubkampioen 2018 van De Duinkikkers geworden. Op alle vijf afstanden verpulverde ze haar eigen persoonlijke records en schreef tevens drie clubrecords (50 vlinder, 100 wissel en 100 rug) op haar naam bij. Angela Whitney werd overall tweede, terwijl Femke Doorenbos genoegen moest nemen met de derde plaats in het klassement. Het tweetal zwom daarnaast ook ieder nog tweemaal een clubrecord, waarbij die op de 100 wissel van Doorenbos (1.13.32) de snelste was in de hele geschiedenis van de Soester vereniging.

Dit drietal was echter niet alleen, want de negentig deelnemende zwemmers tekenden gezamenlijk voor liefst 192 persoonlijke records. Het was dan ook flink schrijven voor de ploegleiders, die uitstekende prestaties van jong tot heel wat minder jong kon noteren. Maarten van Ebbenhorst Tengbergen en Nynke Ophorst (geboren in 2012) waren de jongste deelnemers, terwijl de oudste deelnemer geboren was in 1944. Trainer Sven van Zanten: "Dit is hoe wij onze vereniging graag zien. Het is voor iedereen mogelijk om op zijn/haar eigen niveau bij ons te sporten".

Bij de prijsuitreiking, die gedaan werd tijdens de inmiddels traditionele eindbarbecue, werd de prestatie van alle deelnemers dan ook als uitstekend gewaardeerd. De individuele winnaars kregen hun prijs uit handen van de trainers, nadat er eerst flink gegeten, gezwommen en gedanst was. Diezelfde trainersgroep had eerder al besloten aanmoedigingsprijzen te geven aan Senna Boogmans en Mart van Leeuwenkamp, voor hun uitstekende inzet, aanwezigheid en groei in het afgelopen seizoen. 

-NK VOOR MINIOREN-
Voor vier zwemmers stond er afgelopen zondag ook nog een wedstrijd op het programma. Zij mochten in Dordrecht in actie komen tijdens de Jaargangfinale, de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor minioren. Voor Angela Whitney (links op de foto) werd het een dag om niet snel te vergeten. Nadat ze eerder al onverwachts brons won op de 100 meter vlinderslag, werd ze ook nog eens Nederlands kampioen op de 100 meter rugslag. Naast haar podiumplaatsen eindigde ze ook nog een keer als vierde en vijfde.

Voor zowel Niek van Leeuwenkamp als Luuk Roskam was ditmaal de twaalfde plaats van Nederland het beste resultaat. Roskam behaalde deze op de 100 meter schoolslag, terwijl van Leeuwenkamp een uistekende 400 meter vrije slag liet zien. Ook Lucas Bemer zwom veridenstelijke races, waarbij de 17e plaats op de 100 meter vrije slag de hoogste klassering was. 

advertentie
advertentie