Afbeelding
Eempers

Brandweer zet prijswinnaars in het zonnetje

30 juni 2018 om 09:06 lokaal

SOEST Drie prijswinnaars van de activiteiten op de open dag van de brandweer hebben vrijdagavond hun prijs in ontvangst genomen. De bemanning van een tankautospuit onder aanvoering van verenigings-voorzitter Marinus van Toor, bezocht twee van hen, Jonathan Klunder (7) en de zusjes Elize (6) en Nancy (10) de Kruif. Christiaan Adriaan uit Amersfoort, die voor deze gelegenheid naar de kazerne in Soest was gekomen.

Jonathan had de meeste vragen goed die gesteld werden bij de opstelling van IncidentenCity, de grootste kleinste minirampenstad van Nederland, opgebouwd uit meer dan 100.000 bouwsteentjes van Lego. Er zijn 23 incidenten in verwerkt waarbij de hulp van de brandweer is gevraagd. Bezoekers werd gevraagd er zoveel mogelijk op te sporen. Jonathan slaagde daar het best in. Zijn beloning was een Lego-brandweerwagen. Minstens zo leuk vond hij het om achter het stuur van de brandweerauto te mogen zitten.

Elize en Nancy de Kruif wonnen in hun leeftijdscategorie de mini-sporttest. Nancy was aanvankelijk de beste, maar ze bleef dat niet. Elke keer als ze een andere deelnemer haar tijd had verbeterd, ging ze opnieuw het zware parcours op om nog weer een scherpere tijd neer te zetten. Uiteindelijk lukte dat, want aan het eind van de dag stond haar naam bovenaan de uitslagenlijst. Haar jongere zusje liet zich door haar inspireren en moest ook een paar keer het parcours afleggen om op de eerste plaats te blijven staan. Zij kregen een pop en een spellendoos en mochten ook een kijkje nemen in de brandweerauto.

De laatste die zijn prijs kreeg was Christiaan Adriaan. Hij legde de sporttest voor volwassenen af in  een tijd waarmee hij zelfs ervaren brandweerlieden vóór zou zijn gebleven. Hij is sportief, doet graag aan sport en voetbalt bij CJVV in Amersfoort. Zodra hij 18 is wil hij ook bij de brandweer. Zijn prijs bestond uit een waardebon voor een gratis brandveiligheidsadvies aan huis, een twee liter sproeischuimblusser, een blusdeken, twee rookmelders en een verbanddoos.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie