Team UNIEKCees is blij met het resultaat
Team UNIEKCees is blij met het resultaat Privé

Team UNIEKCees haalt €8.028,- op voor Stichting STOPhersentumoren.nl

29 juni 2018 om 12:25 lokaal Deel je nieuws

SOEST - De familie Drost heeft zich om persoonlijke redenen voor deze stichting ingezet om onderzoek mogelijk te maken naar hersentumoren. De familie organiseerde daarom diverse acties in Soest en omstreken ten behoeve van STOPhersentumoren.nl. Tijdens de Bergentocht in Driebergen werd bekend gemaakt dat € 18.557 is opgehaald door alle teams, daarvan is € 8028,00 door Team UNIEKCees van de familie Drost binnengebracht.

Jaarlijks worden ca 2500 mensen in Nederland door een hersentumor getroffen, dagelijks sterven vier mensen als gevolg daarvan. Het is lastig om hersentumoren met succes te bestrijden. Nadat Soester Cees Drost plots onwel werd volgde de diagnose van een hersentumor. Genezing of levensverlenging door medicijnen of een operatie bleken onmogelijk. Tussen de dag van de diagnose en zijn overlijden in juni 2016 zaten krap tien weken. Na de verwerking van dit verlies wilde de familie zich inzetten voor andere patiënten en hun families.

Initiatiefneemster (en dochter) Danielle van Miltenburg-Drost organiseerde met haar Team UNIEKCees diverse acties zoals een fundraising diner in Restaurant ‘t Hoogt en een speciale marktkraam tijdens de Hoogtzomer Tuinfeesten. ,,Mijn vader vroeg mij anderen te informeren over deze vreselijke ziekte. Naast een artikel in het hersentumorenmagazine ‘Over Leven Met’ van mei 2018, wilde ik ook graag geld bijeenbrengen voor onderzoek. Zonder medewerking van Restaurant ’t Hoogt, ’t Vaarderhoogt de speciale bijdragen van NIKE en de hulp van Rijwielspecialist Jacco de Bruin hadden we dit allemaal niet kunnen realiseren”.

In totaal ontving Team UNIEKCees 130 donaties van particulieren. Diverse Soester ondernemers toonden zich bereid om een bijdrage te leveren aan een goodybag voor de teamleden waaronder Vlaai & Zo, Jumbo, HEMA van Winkelcentrum Soest-Zuid en Dio, Alexanderhoeve op Winkelcentrum Overhees en de Primera’s. Danielle: ,,We zijn ontzettend blij met alle donaties, positieve reacties en het luisterende oor van zoveel mensen om ons heen”.

Blijvende aandacht is noodzakelijk stelt prof. Dr. Clemens Dirven van Neurochirugie ErasmusMC: ,,De stichting STOPhersentumoren.nl zet zich al jaren in voor meer aandacht voor dit onderwerp en directe ondersteuning voor onderzoek. In tien jaar tijd heeft zij al circa 5,5 miljoen opgehaald. Deze donaties zijn cruciaal voor diverse onderzoeksprojecten.”

Meer informatie: https://stophersentumoren.nl/

advertentie
advertentie