Afbeelding
Eempers

Fietser na aanrijding overleden

28 juni 2018 om 06:23 lokaal

SOEST Een fietser is woensdag in het ziekenhuis overleden nadat hij ernstig gewond was geraakt bij een aanrijding op de Burg. Grothestraat. De 83-jarige man uit Soest werd tijdens het oversteken geschept door een personenauto waarvan de bestuurster hem niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten direct gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht voordat de opgeroepen traumahelikopter zou landen.

De fietser kwam via de motorkap van de auto met zo'n klap tegen de voorruit terecht met daarin een grote ster tot gevolg. Om de hulpverlening aan het zicht van de kijkers te onttrekken werd een groot scherm geplaatst.
De identiteit van het slachtoffer was niet direct bekend. Pas in de loop van de middag kon die worden vastgesteld en zijn familie worden ingelicht. De politie heeft langdurig onderzoek gedaan en zette daarvoor de Burg. Grothestrata tussen het Nieuwerhoekplein en de rotonde Beek en Daalseplein af voor verkeer in beide richtingen. Dat leverde in de straten eromheen in de spits veel verkeersoverlast op.

advertentie
advertentie