Femke blij met haar coaches
Femke blij met haar coaches Jeannette Schreur

Succes voor zwemster Femke Hoppenbrouwer

25 juni 2018 om 17:05 Sport/sport Deel je nieuws

SOEST - Zwemster Femke Hoppenbrouwer heeft op het NJJK (Nederlandse Jeugd- en Juniorenkampioenschappen) in Eindhoven het limiet voor de vEYOF gezwommen. Ook heeft de Soesterse op het NJJK drie gouden medailles behaald en daarmee dus drie keer een persoonlijke landstitel gewonnen.

Het afgelopen weekend was Hoppenbrouwer succesvol tijdens het ONK . Dat betekent dus dat Femke drie keer Nederlands kampioen is geworden op drie afstanden. De koek was nog niet op voor de taletnvolle zwemster. Het afgelopen weekend behaalde zij twee bronzen medailles  op de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort.

Omdat Hoppenbrouwer de limieten heeft behaald voor het vEYOF kan zij binnenkort haar koffers pakken. De zwemster gaat van 12 tot 16 juli in het Letlandse Riga afstanden zwemmen. Femke Hoppenbrouwer is begonnen met zwemmen bij de Duinkikkers en zwemt nu bij Utrecht swimming.

vEYOF staat voor Vervangende EYOF 2018. In de jaren dat er geen EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival) wordt georganiseerd wordt vanuit de KNZB een wedstrijd aangewezen waar talentvolle juniorenzwemmers aan kunnen deelnemen, de vervangende EYOF.

 

 

 

Femke voor de start van haar gouden race
advertentie
advertentie