SO Soest JO17-1 promoveert naar vierde divisie

18 juni 2018 om 14:01 Sport/sport Deel je nieuws

De JO17-1 van SO Soest haalde afgelopen zaterdag een huzarenstukje uit door het sterker geachte VVIJ te verslaan in de finale van de nacompetitie. Soest stond met rust met 2-0 voor dankzij goals van Rogier Eggens en Youp van Zonneveld. Keeper Hein Janmaat held zijn ploeg in de race doordat hij VVIJ drie keer toe van een zeker doelpunt afhield. In de tweede helft kreeg Soest het lastig. VVIJ kwam snel terug tot 2-1. Maar toen Youp van Zonneveld op rechtstreeks aangeven van keeper Hein Janmaat de 3-1 binnenschoot leek het pleit beslecht. Het sterke VVIJ nam echter de wedstrijd volledig over en kwam terecht op gelijke hoogte. In de verlenging werd niet meer gescoord. Penalty's moesten de beslissing brengen. Soest benutte alle strafschoppen, VVIJ miste één keer. Dat was dus genoeg voor de eindoverwinning die groots werd gevierd op het veld en in het clubhuis. De JO17-1 promoveert door dit succes naar de vierde divisie.

Promotie voor de JO17-1 van SO Soest