Regionale Minioren Finales - 2018
Regionale Minioren Finales - 2018 De Duinkikkers - Sven van Zanten

Minioren De Duinkikkers presteren uistekend op regionale finales!!

10 juni 2018 om 19:57 Sport/sport Deel je nieuws

?Het was een succesvol weekend voor de minioren van De Duinkikkers. In Veenendaal stond de regionale finaleronde op het programma, waar namens de Soesters negen zwemmers aan de start mochten verschijnen. Met 9x goud, 9x zilver en 5x brons behaalde de ploeg een ongekend aantal medailles. Alleen ZPC Amersfoort pakte meer medailles, waardoor de Soesters tweede werden in het medailleklassement.

Luuk Roskam (4x goud / 1x zilver) en Angela Whitney (3x goud / 3x zilver) hadden een groot aandeel in het Soester succes. Whitney verbeterde daarnaast clubrecords op de 100 meter vlinderslag en 400 meter vrije slag, terwijl Niek van Leeuwenkamp op laatstgenoemde afstand ook voor een clubrecord zorgde. Tevens won hij tweemaal brons.

Emma Schalken tekende voor de grootste verrassing van het weekend. Op de 50 meter vlinderslag verraste ze haar vriend, vijand en met name haarzelf. Na een uitstekende race tikte ze in winnende positie aan. Ook Lucas Bemer zwom eenmaal naar goud, maar hij kreeg ook nog tweemaal zilver en tweemaal brons omgehangen.

De laatste individuele medailles gingen naar Noortje op den Velde (zilver en brons). De overige medailles (tweemaal zilver) gingen naar de estafetteploegen, waarbij ook Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen en Koen van Leeuwenkamp een medaille kregen omgehangen. Gerbert Mollenhorst nam ook deel, behaalde geen medaille, maar kon wel tekenen voor een rentree na zijn blessure.

advertentie
advertentie