Afbeelding
Ton van Zoeren

Hees express dendert richting derde klas

10 juni 2018 om 12:25 Sport/sport

SOEST Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te worden, maar de Hees trein dendert voort. De roodwitte express raast op het derdeklasserschap af. Zaterdag werd vrij eenvoudig De Vecht in eigen huis met 1-3 overreden. Bunnik'73 is nu het laatst te nemen station. Volgens coach Harold Valkenburg geen probleem: ,, We zijn het aan onze stand verplicht om ze te pakken.''

Ingeklemd tussen de plassen van Loosdrecht was het lommerrijke sportpark in Loenen aan de Vecht het decor van een wedstrijd die eigenlijk maar twintig minuten duurde. Hees zocht in die tijdsponde vol de aanval op en vergat de defensieve taken. Al na vijf minuten spelen stonden de gastheren op voorsprong door een grote misser achterin: 1-0. De Vecht dolde met de achterhoede van de Soesters, maar was gelukkig voor Hees, niet scherp. Valkenburg greep in en deed wat omzettingen. ,, Wij hadden duidelijk moeite
met hun veldbezetting.''

DRAMATISCH TRIO Daarna was het over en uit voor De Vecht. Hees kreeg steeds meer vat op de wedstrijd, maar werd afgeremd door het neutrale arbitrale trio dat zaterdag geen voldoende haalde. ,, Die drie waren gewoon dramatisch slecht'', mopperde Valkenburg. De Scherpenzeler zag tot zijn genoegen toch Dennis Schaap het ijs breken door met een bekeken lob de doelman te verrassen: 1-1. Voor rust had Marvin Snijders met twee splijtende inzetten Hees al op voorsprong kunnen zetten, maar het speeltuig scheerde evenveel keren langs het aluminium.

POWER Al snel na de hervatting had Hees de overwinning op zak. In de 46e minuut stelde Snijders met een bekeken voorzet Leroy Voskuilen in staat om de 1-2 in te knikken. Daarna verzaakten Voskuilen, Schaap en Snijders definitief de trekker over te halen. Maar echt spannend was het niet meer. Met veel power bleef Hees op zoek naar de beslissende derde treffer. En die kwam na een fantastische aanval ingeleid door Snijders. Het karwei werd afgemaakt door Schaap: 1-3. De ploeg van Valkenburg treft in de finale Bunnik. Mocht zijn ploeg die test niet halen dan volgt er een herkansing.

FINALE Marvin Snijders, die zelf niet tot scoren kwam, maar wel beslissend was met zijn splijtende voorzetten vond het een verdiende winst: ,, De beginfase van ons was rommelig. Gelukkig komen we door een blunder van hun keeper terug. Daarna ging het stukken beter.'' De grillige buitenspeler kijkt uit naar de finale. ,,Ik hoop op één wedstrijd. Het seizoen heeft lang genoeg geduurd.'' Zijn aanvoerder Timo Timmer denkt er net zo over, maar wel met een andere reden: ,, De datum van die herkansing valt gelijk met de wedstrijd van het Soester elftal tegen oud- FC Utrecht. Jammer zou zijn als er jongens van ons die wedstrijd zouden moeten missen.'' Over de wedstrijd is hij kort: ,, In het begin
hadden we het moeilijk. Daarna begonnen zij de lange bal te hanteren en dat is voor mij heerlijk. Ik kop ze wel terug.'' Valkenburg is klaar voor de finale: ,, We wilden de finale halen. Nou, dan moeten we die ook winnen.''