Hier wordt vrijdag een kjoep geplaatst, een ontmoetingsplek voor jongeren.
Hier wordt vrijdag een kjoep geplaatst, een ontmoetingsplek voor jongeren. Hans Veltmeijer

Eerste drie kjoeps voor Soester jongeren vrijdag geplaatst

13 januari 2022 om 08:47 Maatschappelijk

SOEST Op drie locaties in Soest wordt vrijdag een kjoep geplaatst. Dat is een zit-/hangplek voor jongeren. Dat gebeurt onder meer langs de Dalweg, aan het einde van de parkeerplaats vóór het gemeentehuis, een keuze waar buurtbewoners allerminst tevereden over zijn.

Ook op de Zuidergracht en de Oostergracht komt vrijdag een kjoep te staan. In een later stadium zal de gemeente nog twee van deze voorzieningen laten plaatsen in Soesterberg. Een zitplek komt langs de Kampweg, net over het viaduct. De andere vlakbij de kruising Rademakerstraat/Kerklaan.

De plaatsing van de kjoeps komt volgens de gemeente voort uit de maatschappelijke behoefte om ontmoetingsplekken voor jongeren in te richten. ,,In overleg met inwoners zijn de verschillende locaties bepaald”, laat het college in een persbericht weten. Tegen de locatie langs de Dalweg was veel verzet.

,,Op veel van deze locaties komen nu ook vaak jongeren samen”, aldus de gemeente. ,,De kjoep biedt een overdekte hangplek die tegen een stootje kan en geluidsarm is. De afspraak met de jongeren die de kjoep gebruiken is dat zij de plek netjes houden en rekening houden met de omgeving.” De gemeente zegt de situaties in de gaten te zullen houden en gaat die later evalueren.

Voorbeeld van een kjoep.
advertentie
advertentie