Gerard Stormbroek voert de kandidatenlijst van tien Soesterbergers aan.
Gerard Stormbroek voert de kandidatenlijst van tien Soesterbergers aan. Eempers

Louter Soesterbergers op kandidatenlijst POS

4 januari 2022 om 09:44 Politiek

SOESTERBERG/SOEST Gerben Stormbroek voert de kandidatenlijst van Partij Ons SOESTerberg (POS) aan. Alle tien kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen wonen in Soesterberg. Dat maakt de kieslijst die unaniem is goedgekeurd door de leden van POS, uniek.

,,Ik denk dat het een mooie en evenwichtige lijst is die bestaat uit ambitieuze nieuwe mensen en oudgedienden. Wij zijn in ieder geval klaar voor de verkiezingen”, aldus partijvoorzitter Gerard Dercksen die zelf op de achtste plek op de lijst is terug te vinden.

ERVARING Lijsttrekker is Gerben Stormbroek. Hij is sinds 2018 raadslid namens POS in de gemeenteraad van Soest. Hij was ook lijsttrekker bij de vorige verkiezingen voor de blanco lijst met nummer 13. Dit zou later POS worden. Dercksen: ,,Met hem kiezen we voor ervaring, ambitie, maar bovenal ook voor iemand die plezier heeft in het raadswerk. Dat is wel heel belangrijk om de doelstellingen van onze partij te kunnen verwezenlijken.” Die doelstellingen worden later deze week bekendgemaakt in het zogeheten elfpuntenplan en het verkiezingsprogramma.

WINDMOLENS Op plek twee staat Thom Schotman. Hij is werkzaam als marketingmanager in het bedrijfsleven. Hij is al jaren maatschappelijk actief en heeft zich met name hardgemaakt tegen de mogelijke komst van windmolens aan de rand van de bebouwde kom van Soesterberg.

Niet klagen, maar daadwerkelijk iets doen voor Soesterberg

DOEN Ilona van der Linden (plaats drie) is met haar 24 jaar de jongste op de lijst en is fysiotherapeut. ,,Ik vind het belangrijk om wat te betekenen voor mijn geboortedorp. Ik herken me heel erg in de doelstellingen en de gedachte achter het ontstaan van POS: niet klagen, maar daadwerkelijk iets doen voor Soesterberg”, aldus Van der Linden. Op nummer vier staat Timo Postma, 25 jaar oud en werkzaam in de gehandicaptenzorg.

LIJSTDUWERS Fiscaal-jurist en bedrijfseconoom John Versteege is terug te vinden op plek vijf. Hij is tevens penningmeester en fractie-assistent. Op plaats zes staat Robert Heijbroek, senior bedrijfsadviseur bij de Onderwijsinspectie. Hij wordt gevolgd door huidig fractie-assistent Michel Janssen, hoofd van de sectie Platform Technologie bij de Afdeling Maritieme Systemen van de Defensie Materieel Organisatie. Gerard Dercksen (8) is werkzaam als docent aan de PABO. De lijst wordt geduwd door geboren Soesterbergers Kevin Peereboom (makelaar) en Monsé Strengers (advocaat).

advertentie
advertentie