Gert Nijhoff (1944-20210): betrokken en vriendelijke Soesterberger die twaalf jaar lang actief was in de lokale politiek.
Gert Nijhoff (1944-20210): betrokken en vriendelijke Soesterberger die twaalf jaar lang actief was in de lokale politiek. Privé archief

Oud-raadslid Gert Nijhoff (77) overleden

3 januari 2022 om 17:30 Mensen

SOESTERBERG Gert Nijhoff is vorige week op 77-jarige leeftijd overleden. De Soesterberger was onder meer twaalf jaar actief in het politiek bestuur van Soest, eerst voor Soest2002, daarna namens het CDA.

Nijhoff maakte zijn opwachting in de politiek in 2002 met de toen nieuwe lokale partij Soest2002 die meteen met vier zetels in de gemeenteraad kwam. Drie jaar later verliet hij de fractie. Nijhoff ging even door als Lijst Nijhoff, maar sloot zich enkele maanden later aan bij de CDA-fractie.

Hij bleef namens die partij raadslid tot de verkiezingen van 2006. De raadsperiode erna was hij fractie-assistent. Van april 2010 tot april 2014 was hij weer raadslid namens het CDA.

‘T VLIEGDORP Nijhoff stond bekend als een betrokken en vriendelijke Soesterberger die zich tijdens zijn politieke loopbaan in onze gemeente sterk maakte voor de nieuwbouw van voetbalvereniging ‘t Vliegdorp. In die periode adviseerde hij het clubbestuur over hoe het voetbalcomplex bedrijfsmatig zou kunnen worden uitgewerkt.

Over zijn breuk met Soest2002 was hij destijds niet rancuneus. ,,Het verschil van inzicht is meer een kwestie van stapelen”, zei hij in mei 2005 tegen de Soester Courant. ,,De oorzaak ligt in een aantal zaken die tezamen maken dat ik het voor mezelf niet langer kan verantwoorden deel uit te maken van een partij die politiek bedrijft die teveel afwijkt van mijn cultuur.”

,,Onvoldoende, blijkt achteraf, heb ik mij ervan vergewist of de cultuur van de partij de mijne was, of op zijn minst of ik mij in die cultuur kon vinden. Het omgekeerde gaat net zo goed op. De partij heeft zich onvoldoende afgevraagd of ik met mijn achtergronden en denkbeelden wel geheel of grotendeels zou passen binnen de voorgestane lijn.”

Na de verkiezingen van 2014 keerde Nijhoff niet terug in de gemeenteraad. Hij had zich toen drie raadsperiodes ingezet voor het wel en wee van de gemeente Soest.

advertentie
advertentie