De 15-jarige Momo speelt ook mee op het Nieuwjaarsconcert, op 26 maart kunnen kinderen uit Soest in zo'n ensemble spelen.
De 15-jarige Momo speelt ook mee op het Nieuwjaarsconcert, op 26 maart kunnen kinderen uit Soest in zo'n ensemble spelen. P.Loddder

Jonge Blazersdag bij De Rank in Soest

28 december 2021 om 15:22 Overig

SOEST Het Nederlands Blazers Ensemble en cultureel centrum De Rank organiseren samen de Jonge Blazersdag op zondag 27 maart in Soest. Op deze dag kunnen jonge musici, 12 tot 19 jaar, ervaren hoe fijn het is om in een blazersensemble te spelen. Ze leren de fijne kneepjes van het vak, maken prachtige muziek en komen leeftijdsgenoten uit de regio tegen die allemaal hetzelfde willen: samenspelen.

WORKSHOP Muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble en spelers van het Jong NBE gaan de deelnemers coachen en spelen mee. De deelnemers beginnen de dag met een gezamenlijke interactieve workshop samen met een aantal NBE-musici. Daarna wordt in groepjes gerepeteerd. Voor velen zal dat samenspelen na een lange tijd een geweldige ervaring zijn. Aan het eind van de dag is er een openbaar concert en dan treden de deelnemers op, samen met de leden van het Jong NBE in de grote zaal van cultureel centrum De Rank in Soest.

Wie kunnen er meedoen? Iedereen die minimaal twee jaar muziekles volgt op hoorn, trombone, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, fluit, trompet, contrabas of slagwerk. Inschrijven voor deze Jonge Blazersdag kan vanaf 1 februari, nadere informatie volgt.

NIEUWJAARSCONCERT Wil je horen en zien wat dat betekent: samenspelen met het Nederlands Blazers Ensemble? Kijk dan op 1 januari naar het Nieuwjaarsconcert op Nederland 2, 18.50 uur. Daar spelen vijf jonge musici samen met de blazers van het NBE

advertentie
advertentie