Afbeelding
Eempers
UPDATE

Verdacht pakketje bij Plus loos alarm

11 december 2021 om 11:00 Overig

SOESTERBERG Drieënhalf uur heeft het personeel van de Plus z’n werk niet kunnen doen doordat de winkel moest worden gesloten. Omstreeks negen uur had een medewerker in de losruimte naast de winkel aan de Rademakerstraat bij het leeghalen van een van de afgeleverde voorraadkratten een verdacht pakketje aangetroffen. Omdat er draden uitstaken, vertrouwde hij dit niet en sloeg alarm. Achteraf bleek het loos alarm te zijn. 

Door Jan van Steendelaar

Op last van de politie werd de winkel ontruimd. De klanten die binnen waren, kregen het verzoek direct naar buiten te gaan. De ontruiming verliep probleemloos. De politie zette het Plusplein en omgeving ruim af. Medewerkers werden in winkels en in het café in de buurt opgevangen, klanten moesten het boodschappen doen uitstellen. Veel nieuwsgierigen bleven aanvankelijk in de buurt in de hoop dat de afzetting spoedig zou worden opgeheven, maar het duurde uren voordat plein en winkel werden vrijgegeven.

Dat kon pas nadat na uitvoerig onderzoek, eerst door een verkenner van de politie, later door medewerkers van de Explosieven Opruimings Dienst. Toen eenmaal was vastgesteld dat het pakketje geen gevaar opleverde, stond vast dat er geen robot hoefde te worden ingezet. Dat zou hebben betekend dat het onderzoek zou moeten worden opgeschaald, wat uren oponthoud had kunnen betekenen.

Het is niet bekend hoe het pakketje in het krat is terechtgekomen. Het is niet aannemelijk dat dit met opzet is gebeurd. Kort na 12.30 uur konden de Plus-medewerkers weer naar binnen. Klanten moesten nog even geduld hebben totdat alle systemen weer waren opgestart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie