Jacobus en Machteld van Eijk vieren hun briljanten huwelijk. ,,Tijdens het concert zag ik haar. Het was liefde op het eerste gezicht."
Jacobus en Machteld van Eijk vieren hun briljanten huwelijk. ,,Tijdens het concert zag ik haar. Het was liefde op het eerste gezicht." Jaap van den Broek

Concert aan wieg van briljanten Soester paar Van Eijk

10 december 2021 om 16:21 Mensen

SOEST Jacobus van Eijk en Machteld Spier ontmoetten elkaar tijdens een thuisconcert. Het muzikale evenement zorgde voor veel plezier en voor liefde op het eerste gezicht. Vorige week vierde het echtpaar hun 65-jarig huwelijk.

Ondanks zijn gevorderde leeftijd zijn het geheugen en de kennis van de 91-jarige Jacobus niet aan slijtage onderhevig. De biochemicus en hoogleraar werkte in Engeland, Amsterdam en Delft, ook als zzp’er. ,,Ik heb tot mijn 75ste doorgewerkt, zo blijf je in contact met het leven.”

Jacobus maakte naam in Amerika met lezingen en studies over scheikundige technieken om benzine te scheiden van andere stoffen. ,,Een manier om vervuilde grond te reinigen”, reageert burgemeester Rob Metz. De aanwezigheid van de burgervader is niet vanwege het kleurrijke arbeidsverleden van Jacobus van Eijk. Metz brengt namens het college en de gemeenteraad de hartelijke gelukwensen over voor het 65-jarig huwelijksjubileum van Jacobus en zijn echtgenote Machteld.

In de Soester Courant van woensdag 15 december een uitgebreid artikel over het briljanten echtpaar.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie