Merle van der Lijke, een van de muzikale talenten.
Merle van der Lijke, een van de muzikale talenten. MAJANKA FOTOGRAFIE

Jong muzikaal toptalent geeft kerstconcert bij Concertpodium Soest

11 december 2021 om 11:00 Muziek

SOEST Het Kerstconcert van Concertpodium Soest is dit jaar op zondag 19 december. Dan treden elf jonge talenten van de Academie Muzikaal Talent op. Vanwege de coronaklok begint het concert al om 14.30 uur.


Ambassadeur en oprichter van het Concertpodium Bert Smit bezocht eerder dit jaar een concert van de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht. ,,Het was in één woord geweldig. Het is fantastisch dat we dit aan Soest en omstreken kunnen laten horen dit jaar. En dat ook nog eens in een bijzondere kerstsfeer!”

TOPTALENT De AMT is een opleiding die jong muzikaal toptalent voorbereidt op een succesvolle studie aan een conservatorium. Het orkest staat onder artistieke leiding van harpiste Erika Waardenburg. Gedurende het hele cursusjaar organiseert AMT regelmatig concerten, zodat alle leerlingen podiumervaring opdoen. Tijdens deze concerten laten leerlingen zich van hun solistische kant zien, of treden in ensemble op. Ensemblespel vormt een van de belangrijkste speerpunten van de opleiding aan de AMT. De jonge musici variëren in leeftijd van 12 tot en met 19 jaar.

KAARTJES Het concertpodium mag dit keer 75 bezoekers ontvangen, die op anderhalve meter van elkaar zullen zitten. Een kaartje kost 19,50 euro (t/m 18 jaar 10,00 euro op vertoon van een geldig ID). Het concert vindt plaats in de Beatrixzaal van Double Tree by HIlton Royal Parc aan de Van Weerden Poelmanweg 4-6. Toegangsbewijzen zijn te koop via www.concertpodiumsoest.nl. Op die website zijn het programma en de coronaregels te vinden.

advertentie
advertentie