Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Tv combineren met haard

9 december 2021 om 14:18 Partnercontent

Dit jaar hebben we meer thuis gezeten dan ooit, en met een (sfeer) haard of kachel maak je je huis nog gezelliger. De warmte en gezelligheid die meekomt met een haard is ongekend. Samen met je familie een kopje koffie drinken rond een haardvuur en elkaar vertellen over hoe de dag was. Maar wat is nou het middelpunt van de kamer? De televisie of de haard?

Een haardplateau, een goede manier om tv en haard te combineren

Een televisie en een haard zijn goed samen te combineren. Bijvoorbeeld op een haardplateau. Bij een haardplateau staan de haard en de televisie op hetzelfde plateau. Op deze manier kun je genieten van beide tegelijk. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden qua vormen, maten en stijlen. Zo is het bijvoorbeeld prachtig om het plateau te maken van natuursteen of van massief eikenhout. 

Tv en haard combineren in een cinewall

Cinewalls zijn sinds enkele jaren in opkomst. Een cinewall is een uitbouw van de muur waar een televisie in wordt opgehangen. Onder de televisie is een haard ingebouwd. De televisie hangt dus als het ware boven de televisie. De mogelijkheden bij een cinewall met sfeerhaard zijn eindeloos. De cinewall kan bedekt worden met verschillende soorten plaatmaterialen, stoffen of bijvoorbeeld behang. Daarnaast is het ook mogelijk om kasten en planken in de cinewall, of er omheen te bouwen. Dit resulteert in een prachtige thuisbioscoop met enorm veel praktische opbergruimtes.

De elektrische haard

De elektrische haard is de perfecte haard om te combineren met de tv. Dit komt doordat de elektrische haard niet warm wordt. Veel mensen denken nog dat de elektrische sfeerhaard niet mooi genoeg is, en dat de vlammen nep ogen, maar dit is vandaag de dag niet meer het geval. Hedendaagse technieken hebben er voor gezorgd dat de elektrische haard een levensecht vuurbeeld heeft. 

Uniek tv meubel met haard

Naast het haardplateau en de cinewall zijn er nog talloze mogelijkheden. Er kan inmiddels van alles worden gemaakt om een haard en tv te combineren. Extra opbergvakken waar klossen hout in liggen? Of een haard plaatsen met een panoramisch zicht? Alles is mogelijk bij Flamboyant Haarden en Interieur. Bij de haardopstellingen zijn veel vormen, maten, kleuren en materialen allemaal mogelijk. Van trendy industrieel tot een landelijke look en feel.

advertentie
advertentie