(Archieffoto) In OC Klaarwater zijn onder andere de repetities van Eigenwijs, een zangkoor voor senioren.
(Archieffoto) In OC Klaarwater zijn onder andere de repetities van Eigenwijs, een zangkoor voor senioren. SWOS/Eigen WIjs

OC Klaarwater Soest vier weken dicht vanwege verbouwing

8 december 2021 om 15:48 Maatschappelijk

SOEST Vanaf maandag 20 december is Klaarwater vier weken dicht. Het ontmoetingscentrum wordt op de begane grond verbouwd. Dat betekent dat - afgezien van coronabeperkingen - de meeste SWOS-activiteiten tijdelijk stil komen te liggen.

Op de benedenverdieping van het centrum onder Honsbergen wordt de achterkant (de grote zaal en de ruimte achter de schuifwand) verbouwd en vervolgens in gebruik genomen door de fysiotherapiepraktijk. De ontmoetingsruimte, waar veel SWOS-activiteiten plaatsvinden, worden dan verplaatst naar de huidige fysio-ruimte.

De komende week is voorlopig de laatste waarin activiteiten voor senioren kunnen plaatsvinden, meldt Geska Loef, sociaal werker van de |SWOS< die overigens per 1 januari in die hoedanigheid vertrekt. ,,We zullen proberen in deze rommelige tijd de activiteiten zo veel als mogelijk door te laten gaan. Juist nu zijn de cursussen en activiteiten zo belangrijk zijn als prettige/nuttige tijdsinvulling en natuurlijk voor de sociale contacten.”  

De SWOS bekijkt momenteel of het mogelijk is voorzieningen te treffen, zodat er boven koffie e.d. geschonken kan worden. Ook kan het zijn dat enkele activiteiten (tijdelijk) een andere plek binnen Klaarwater/Honsbergen krijgen. Geska Loef: ,,Wij willen graag iedereen bedanken voor hoe we een rommelig en raar jaar toch met elkaar en met gezellige activiteiten hebben kunnen vormgeven. We wensen iedereen fijne feestdagen en een goede gezondheid, veel plezier en gezelligheid in 2022.”

advertentie
advertentie