Een eerdere bijeenkomst van Alzheimer Café, toen het ging om gedragsveranderingen bij dementie.
Een eerdere bijeenkomst van Alzheimer Café, toen het ging om gedragsveranderingen bij dementie. Roeland de Bruyn

Alzheimer Café Baarn & Soest: de kracht van muziek

12 december 2021 om 08:00 Zorg

SOEST/BAARN Alzheimer Café gaat maandag 20 december over de kracht van muziek. Gastspreker Bart Meussen vertelt over hoe muziek het geheugen ondersteunt en stemming positief kan beïnvloeden.

Muziek heeft invloed op het gedrag en emoties. Belangrijke momenten in het leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen, zoals liedjes of composities waarop vroeger in de jeugd werd gedanst. Mensen met dementie kunnen vaak nog meezingen met een melodie terwijl zij andere zaken vergeten. 

LUISTERLIEDJES Het muzikale duo E-kwadraat ondersteunt het programma met een muzikale noot. Het speelt toepasselijke luisterliedjes, ook om alvast in de kerstsfeer te komen. Meezingen of dansen is vanwege corona niet mogelijk, want in het Alzheimer Café worden alle Covid-regels gerespecteerd.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsen in de ruimte. Het aantal bezoekers wordt begrensd, waardoor het noodzakelijk is om zich vooraf aan te melden bij Ieke Wagemakers, tel. 06-51099335 of i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl.

GRATIS Alzheimer Café vindt maandag 20 december plaats in ontmoetingscentrum De Leuning aan de Oranjestraat 8 te Baarn, en begint om 14.00 uur. De zaal gaat een half uur van te voren open. Toegang en drankjes zijn gratis.

Het Alzheimer Café Baarn & Soest is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, en vrienden.

advertentie
advertentie