Ad Witlox, hier op de verkiezingsavond in 2018, is opnieuw lijsttrekker van de PvdA Soest-Soesterberg.
Ad Witlox, hier op de verkiezingsavond in 2018, is opnieuw lijsttrekker van de PvdA Soest-Soesterberg. Johan van Beek

PvdA Soest-Soesterberg kiest voor ervaring

8 december 2021 om 12:21 Politiek

SOEST Ad Witlox is door de PvdA Soest-Soesterberg gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter van de sociaal democraten was dat in 2018 ook al.

Bij het samenstellen van de kandidatenlijst heeft de partij gekozen voor ervaring. Hans Redeker, al jarenlang lid van de steunfractie, staat op plek twee. De fractie bezet in deze raadsperiode twee zetels in de raad. Behalve Witlox is momenteel ook Kubulayy Gunduz raadslid namens de PvdA. Hij is terug te vinden op de derde plaats van de kandidatenlijst. Op vier staat Tamara Top Stevanovic die nu fractie-assistent is.

De PvdA-lijst voor de lokale verkiezingen in maart 2022 wordt gecompleteerd door Thijs Polfliet, Rosella Berghuis, Peter Donders, Frans Janssens, Christianne Remmé en Wijgert Verstoep.

ERVARING De ervaring waarvoor de PvdA kiest zal nodig zijn, denkt de partijleiding. gezien de uitdagingen die op de gemeente afkomen. De PvdA wil zich vooral inzetten voor sociale en betaalbare woningbouw, blijkt uit het verkiezingsprogramma ‘Kansen voor iedereen’.

We willen nu eindelijk betaalbare woningen gaan bouwen

STARTERS ,,Soest heeft 1100 betaalbare woningen te kort, een aantal dat elk jaar met zo’n 250 woningen groeit. Er zijn te weinig woningen voor starters, ouderen, de verpleegkundige, de politieagent en de leraar. De PvdA wil nu eindelijk betaalbare woningen gaan bouwen en heeft dat prominent in haar verkiezingsprogramma opgenomen.”

BEWONERSPARTICIPATIE De PvdA wil de inwoners ook meer betrekken bij de keuzes die de gemeente moet maken door het organiseren en realiseren van bewonersparticipatie. ,,We vragen de inwoners om mee te denken en mee te adviseren. Dus niet de bewoners informeren over een besluit maar de bewoners informeren over het probleem en de dilemma’s, aldus de PvdA Soest-Soesterberg die stelt dat met zo’n aanpak goede ervaringen zijn opgedaan in onder meer Amsterdam, Enschede en Horst aan de Maas.

advertentie
advertentie