Afbeelding
Eempers

Verenigingen in Soesterberg krijgen steuntje in de rug

7 december 2021 om 07:00 Maatschappelijk

SOESTERBERG Dat op de actie ‘Spaar voor je club’ in Soesterberg enthousiast is gereageerd, zal mede te maken hebben gehad met het feit dat ook in het afgelopen jaar verenigingen veel inkomsten zijn misgelopen. Door de coronamaatregelen konden tal van activiteiten niet doorgaan en lag het verenigingsleven stil. Opbrengsten uit kantine verkopen waren er niet en dat zijn juist de belangrijke inkomsten waardoor verenigingen gezond kunnen blijven.

Daarom stelde de Plus de inwoners in de gelegenheid het verenigingsleven te steunen door bij de boodschappen sponsorpunten te geven. Klanten konden die vervolgens aan een vereniging naar keuze ter beschikking stellen. Hiervoor was een bedrag van 13.750 euro beschikbaar. Namens Plus reikte Fernando Livestro zaterdag de cheques uit aan de vertegenwoordigers van de verenigingen. 

VERDELING Het beschikbare bedrag werd als volgt verdeeld: Voetbalvereniging v.v. ’T Vliegdorp 3.781 euro; Volleybalvereniging AGAVS 3.269 euro;  Muziekvereniging Odeon 1.275 euro; Volkstuinvereniging Bloemheuvel 1.194 euro;  Lawn Tennisvereniging (LTV) Soesterberg 1.053 euro; Badmintonvereniging Badso 1.032 euro; Popkoor Allround 2.0 950 euro; Show en Twirlteam Soesterberg 665 euro ;Zeister Harmonie Muziekgezelschap (KZHM) 369 euro en Vereniging ONS-NetwerkSoesterberg 163 euro.

Livestro over de actie: ,,We hebben de verenigingen een steuntje in de rug kunnen bieden, omdat we het belangrijk vinden dat verenigingen er zijn. Vanuit sportief en sociaal oogpunt past het ook heel goed bij ons DNA. Veel van onze medewerkers en klanten zijn lid van een vereniging. Hoe leuk is het dan om te zien dat deze actie een groot succes is.”

Door Jan van Steendelaar

advertentie
advertentie