Tess Bemer / NK zwemmen, Hofbad in Den Haag
Tess Bemer / NK zwemmen, Hofbad in Den Haag De Duinkikkers - Sven van Zanten

Uitstekend debuut op NK zwemmen voor Tess Bemer!

5 december 2021 om 22:59 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weken stond in Den Haag het NK zwemmen op het programma. Door het maken van aantpassingen en grote inzet van de KNZB en organiserende vereniging Blue Marlins kon de nationale titelstrijd doorgang vinden.

Namens De Duinkikkers kwam Tess Bemer driemaal aan de start in de Hofstad. Op vrijdag zwom ze naar een persoonlijke record en clubrecord op de 50 meter vlinderslag. Hoe mooi is dat, je beste race zwemmen op een NK. Op de 100 meter wisselslag lukte dat net niet (0,19 sec. boven haar PR), maar ook dat resultaat is zeer verdienstelijk.

Het beste had ze echter voor het laatste bewaard. Op zondag sloot ze haar senioren NK debuut af met een sublieme 50 meter rugslag. Goed onder water zwemmen, een super keerpunt en een mooie finish resulteerde in een 8e plaats van Nederland. De 31.03 was tevens een ruime verbetering van haar eigen PR en clubrecord.

-- Querijn Hensen --
Duinkikker Querijn Hensen zwom dit weekend met HPC Paralympisch ook mee aan dit ONK. Hij zwom door omstandigheden alleen de 100 rug, waar hij met 58.74 in de series al ruimschoots onder de minuut-grens dook. In de finale dook hij daar een fractie onder;  58.40! 

advertentie
advertentie