De minitanks scoren hoog bij de kinderen die het NMM bezoeken.
De minitanks scoren hoog bij de kinderen die het NMM bezoeken. NMM

NMM Soesterberg: Kidsproof Museum van provincie Utrecht

29 november 2021 om 18:00 Historie

SOESTERBERG Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is door kinderen uitgeroepen tot het het leukste museum van de provincie Utrecht. Het kreeg een 8,9 als gemiddeld cijfer van de jonge museuminspecteurs. 

Een van deze kinderen die in het museum op Park Vliegbasis Soesterberg is geweest, omschreef het aldus: ,,Het is leuk dat je er simulatiespellen kan doen. En ik vond het ook leuk dat je er buitenactiviteiten kon doen, zoals in een minitank rijden. Je kon er ook lekker buitenspelen.”

Bij de verkiezing Kidsproof Museum 2022 werd het Discovery Museum in Kerkrade (gemiddeld cijfer 9,2) uitgeroepen tot leukste van Nederland. Ruim drieduizend museuminspecteurs (tot en met 12 jaar) deden ruim achtduizend inspecties in het land.

De MuseumKids Awards zijn voor de tiende keer uitgereikt. Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland probeert zo bij te dragen aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’. Want een sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

advertentie
advertentie