Afbeelding
Rob Schippers

Officiële start sloop panden Moerbessenberg

26 november 2021 om 10:51 Wonen

SOESTERBERG Wethouder Wonen Nermina Kundic heeft op woensdag 24 november jongstleden het startschot gegeven voor de sloop van de woningen aan de Moerbessenberg 2-64 in Soesterberg. Op deze plek komt een nieuw appartementengebouw. Dat is goed nieuws voor de buurt en voor de 60 woningzoekenden die hier straks een nieuwe woonplek vinden. In verband met de Corona-maatregelen kon helaas slechts een klein groepje genodigden aanwezig zijn.

Naar verwachting is de sloop eind van dit jaar afgerond. Aannemer van Wijnen zal dan begin 2022 starten met de bouw van het nieuwe complex. Dat zal ongeveer een jaar duren. 

AMBITIES Wethouder Kundic: “De bouw van dit complex past goed binnen de ambities van de gemeente om meer sociale huurwoningen te realiseren in onze gemeente. Tot 2025 willen we er 300 extra realiseren. We zijn niet alleen blij met de bouw van sociale huurwoningen, deze plannen zijn voor ons ook de aanleiding geweest om te kijken of we ook de openbare ruimte in de wijk kunnen verbeteren. Hiervoor maken we een Plan van Aanpak Soesterberg Kom.” 

Marlies Krol, directeur Vastgoed Portaal: “We zijn blij dat we aan de slag kunnen met de bouw van deze 60 nieuwe, passende en comfortabele woningen die we de bewoners kunnen bieden. Vanuit de Moerbessenberg zijn er zeven bewoners verhuisd naar de Brigade. Een gering aantal bewoners komt weer terug in de nieuwbouw Moerbessenberg. De meeste zijn blij met hun vervangende bewoning. Hierna gaan we de verouderde en slecht geïsoleerde woningen in de Van Angerenstraat en Plesmanstraat vervangen door meer comfortabele woningen die voldoen aan de eisen van nu.” 

CIRCULAIRRob van der Jagt, vestigingsdirecteur van Wijnen:” Voor de sloop van dit project Moerbessenberg heeft Van Wijnen de Mining Groep geselecteerd om de sloop circulair uit te voeren. Dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk grondstoffen en materialen 1 op 1 hergebruiken, zoals dakpannen. balkhout, kozijn- en vloerhout, paneeldeuren, CV ketels, gevel(bak)stenen en underlayment beplating. Het effect? Grondstoffen worden hergebruikt, producten gaan langer mee en we verminderen de CO2-uitstoot.”

advertentie
advertentie