Robert Plant & Alison Krauss.
Robert Plant & Alison Krauss.

Led Zeppelin-voorman Robert Plant komt naar Soestdijk

26 november 2021 om 09:00 Evenementen

BAARN/SOEST Robert Plant & Alison Krauss staan zondag 10 juli 2022 op het podium van Royal Park Live, in de tuin van Paleis Soestdijk. Het is het eerste concert van het duo in Nederland in meer dan veertien jaar. De kaartverkoop van het concert start aanstaande maandag 29 november om 10:00 uur via www.royalparklive.nl.

Met de komst van Robert Plant & Alison Krauss komen twee legendes naar de paleistuin. De Britse zanger Robert Plant maakte als zanger van rockband Led Zeppelin furore met hits als ‘Stairway To Heaven’ en ‘Whole Lotta Love’. Zangeres Alison Krauss is een van de bekendste bluegrass-artiesten van Amerika, haar albums leverden haar 27 Grammy Awards op.

Deze week brachten Robert Plant & Alison Krauss hun tweede album uit getiteld ‘Raise The Roof’, met bijzondere classics uit de country, folk, blues en rock’n roll. In 2008 gaven ze voor het laatst samen een concert in Nederland in een uitverkochte Heineken Music Hall. Komende zomer geven ze hun enige show in Nederland in de paleistuin tijdens Royal Park Live.

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk. Het festival is geopend tussen 30 juni en 10 juli 2022 met optredens van onder meer Nile Rodgers & CHIC, De Dijk, Jamie Cullum, Racoon en Van Morrison. In voorgaande jaren gaven onder meer Sting, Jack Johnson, Gregory Porter, Elvis Costello, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Anouk uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een bezoek aan het landgoed en het paleis. De koninklijke residentie Paleis Soestdijk stamt uit 1674 en is onder andere bewoond geweest door Koning Willem II en tot en met 2004 door Prins Bernhard en Prinses Juliana. Sinds december 2017 is het landgoed van Paleis Soestdijk in eigendom van de MeyerBergman Erfgoed Groep.

advertentie
advertentie