Kinderen gaan op muzikale reis met Jeritza Toney .
Kinderen gaan op muzikale reis met Jeritza Toney . Souffiane el Kaddouri

Idea Soest: muzikale reis en poppenvoorstelling voor jeugd

23 november 2021 om 06:30 Podiumkunsten

SOEST Jeugdtheater staat de komende week in de schijnwerpers bij Idea aan de Willaertstraat. Met een muzikale reis en een poppenvoorstelling over Sinterklaas is er voor kinderen veel te genieten.

Met Jeritza Toney kunnen de kinderen een muzikale reis maken. Jeritza zingt en speelt in nauw samenspel met het publiek en staat dus garant voor een interactieve voorstelling. Iedereen kan meezingen, dansen en genieten. De rode draad wordt gevormd door een verhaal. Welk verhaal? Dat is een verrassing.

Zeker is, leert de ervaring van haar optredens, dat het een feestelijke middag wordt. Jeritza neemt iedereen mee op reis, die houdt van muziek, van zingen, van bewegen en van gezelligheid.

Zaterdag 27 november, 15.00 uur, 9,00 euro.

POPPEN Max Verstappen heeft als poppenmaker zijn sporen ruim verdiend. Hij is de maker van de poppen van de tv-serie Otje. Maar ook Raaf, uit de succesvolle serie Huisje Boompje Beestje, is een creatie van hem. Verstappen heeft inmiddels veel beroemde poppen ‘op zijn naam’ staan.

Hij komt op zaterdag 4 december met een poppenvoorstelling naar Idea. De RoetveegPiet redt het Sinterklaasfeest heet de familievoorstelling die bestemd is voor kinderen vanaf drie jaar.

Het is bijna 5 december. Het is druk in het kasteel van Sinterklaas, want er moeten nog veel cadeautjes worden ingepakt. De Roetveegpiet pakt nog even snel het laatste cadeautje in en dan zijn ze klaar om te gaan. Maar hè? Waar is de mijter van Sinterklaas gebleven? Zou de trol er iets mee te maken hebben? Het lijkt er op dat het toch weer fout gaat lopen, maar de RoetveegPiet zorgt ervoor dat alles weer goed komt.

Zaterdag 4 december, 15.00 uur, 9,00 euro.

Kaarten voor de voorstellingen aan de theaterkassa aan de Willaertstraat of via www.ideacultuur.nl.

Poppenvoorstelling van Max Verstappen.
advertentie
advertentie