De wethouders Aukje Treep en Harrie Dijkhuizen kregen een 'symbolische cheque' ter waarde van 1085 handtekeningen.
De wethouders Aukje Treep en Harrie Dijkhuizen kregen een 'symbolische cheque' ter waarde van 1085 handtekeningen. Herman Exalto

1086 handtekeningen voor behoud Soester hoogveen

18 november 2021 om 22:33 Nieuwbouw

SOEST Meer dan duizend mensen hebben de petitie ‘Behoud het Soester Hoogveen’ ondertekend. De wethouders Aukje Treep en Harrie Dijkhuizen namen donderdag een ‘symbolische cheque’ ter waarde van 1086 handtekeningen in ontvangst genomen.

De ondertekenaars onderschrijven de zienswijze die Behoud Soester Hoogveen heeft ingediend en vragen de gemeenteraad het Soesterveen in de aanstaande omgevingsvisie beter te beschermen. RV&O heeft plannen om seniorenwoningen, starterswoningen en eengezinswoningen te bouwen tussen Overhees en Boerenstreek. Op het voormalige Van Oest terrein en boerderijpercelen erachter. Er zou plek zijn voor 140 tot 150 woningen. Tegenstanders willen dat de gemeente het gebied nu al in bescherming neemt, nog voordat er een concreet plan wordt ingediend.

De petitie is volgens de initiatiefnemers ook ondertekend door Natuurmonumenten (dat naastgelegen gronden bezit) en IVN Eemland.

(Later meer)

advertentie
advertentie