Afbeelding
Caspar Huurdeman

Wilde achtervolging ook langs spelende kleuters van Soester basisschool

16 november 2021 om 16:41 Inbraak

SOEST Consternatie dinsdagmiddag op onder meer De Driesprong. Een achtervolging door de politie ging ook door de Sint Theresiastraat en daar zou volgens een getuige een politiebusje een bumper hebben verloren.

Twee kleutergroepen waren op dat moment aan het buiten spelen. De kinderen werden het schoolgebouw in geloodst. Volgens de schoolleiding hadden ook andere kinderen het tafereel van de achtervolging gezien en had dat op een aantal van hen grote indruk gemaakt. Ouders werden ingelicht van het voorval.

De achtervolging had te maken met een inbraak in Bilthoven. De verdachten gingen er in een personenauto vandoor en werden op de hielen gezeten door eenheden van de politie. De achtervolging ging door tot in Soest, over onder andere de Wiardi Beckmanstraat, de Sint Theresiastraat en de Beetzlaan. Daar lukte het de politie de vluchtauto klem te rijden en de twee verdachten aan te houden.

In de auto van de verdachten zou onder meer een bladblazer zijn gevonden. Zowel de vluchtauto als een van de politiewagens moest als gevolg van de materiële schade worden weggesleept.

Vluchtauto en politieauto moesten moesten worden weggesleept.
advertentie
advertentie