Voorproefje met Gillis
Voorproefje met Gillis Mitchel van Essen

Peter Gillis signeert bij Primera Zuid

14 november 2021 om 20:33 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 20 november tussen 15:30 en 16:30 uur komt Peter Gillis bekend van Massa is Kassa met meer dan 1 miljoen kijkers op SBS6, naar Primera Zuid in Soest om zijn boek Massa is Kassa te signeren.

In zijn biografie lees je hoe de brutaalste ondernemer van Nederland van het jongetje wat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest.

Hij werd bekend door zijn aankoop van dure auto’s, collectie motoren, jukeboxen en zijn dertig jaar jongere vriendin Nicol en zijn veel besproken vakantieparken.

De biografie is het onthullende levensverhaal van een vrolijk-impulsieve ondernemer en een keiharde zakenman die vanuit niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikt hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus?

Wie dit boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis een Rolls-Royce kunt rijden.

Ronald de Beer de Soester ondernemer van viertal Primera winkels had contact met de uitgever, deze leek het wel erg leuk om dan drie winkels van ons te komen bezoeken op één dag. Massa is Kassa, aldus de woorden van de uitgever van Peter. Zo gezegd zo gedaan! 

Wij starten om twaalf uur in Bisonspoor te Maarssen bij Richard van Essen. (bij onze Soester bedrijfsleider) Daarna rijden we naar onze nieuwe Primera in Hilversum en als laatste stop eindigen half vijf bij onze Primera in Soest Zuid. Ronald heeft het boek gelezen en merkt wel bij het lezen, dat het stemmetje van Frank Lammers (bekend van de voice-over van Massa is kassa) steeds in zijn hoofd opdook. De biografie van de brutaalste ondernemer spreek mij wel aan. Ik zie heel stiekem wat overeenkomsten, maar dat laten we maar even in het midden! Een bericht op Facebook gaf al meer dan honderd reacties, mensen die groot fan zijn -en het gaaf vinden dat hij komt en willen met “hatseflats”, een van Peters uitspraken graag op de foto, de andere groep kijkt liever naar de Meilandjes.  Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. Gillis weet met zijn Brabantse tongval in ieder geval  vriend en vijand te raken blijkt uit de reacties.

Schrijver Mark Koster heeft vijf jaar de familie Gillis gevolgd en aan het boek gewerkt. Het boek kost € 19.95 en is een leuk cadeau voor de feestdagen. Uiteraard schrijft Peter er graag naar wens een persoonlijke boodschap in.

Primera Zuid. Winkelcentrum Soest Zuid, Zuidpromenade 1

advertentie
advertentie