Nieuwe namen bij SO Soest
Nieuwe namen bij SO Soest Peter Beijer

Selectie SO Soest voor het nieuwe seizoen

4 juni 2018 om 14:55 Sport/sport Deel je nieuws

Meme Dore Aminata (18) en Dani Schmitz (19) komen het volgende seizoen de selectie van SO Soest versterken.

Meme Dore Aminata speelt momenteel bij vv De Meern. De spits heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, een indrukwekkend cv opgebouwd. Hij speelde als jeugdinternational in Oranje O-13 en O-14. Vanwege zijn dubbele paspoort mag Meme ook uitkomen voor Liberia. Hij heeft gespeeld voor Liberia O-17 en hij maakt nog steeds deel uit van de selectie O-20. In het verleden is Meme uitgekomen voor Brabant United (voorheen FC den Bosch) en FC Utrecht.

Dani Schmitz is geen onbekende bij SO Soest. Hij heeft reeds eerder bij de blauwwitten gespeeld. In 2013 werd hij kampioen met het B1-elftal en speelde hij samen met onder meer de huidige selectiespelers Coen Roest, Bram van der Duijs en Roy Stolk. Na zijn periode bij SO Soest speelde Schmitz bij IJsselmeervogels en vv Nunspeet. Schmitz is een voorhoedespeler die op beide flanken uit de voeten kan. Ook kan hij als centrale middenvelder ingezet worden.

Zoals reeds eerder bekend gemaakt verlaten Dylan Meijer (De Meer 2), Maarten Jan Belt (gestopt), Tom Karst (DOSC), Bart Kuijpers (DOSC), Steven van den Berg (FC de Bilt) en Midas Dorrestein (Quick 1890) SO Soest. Thom Kok gaat op wereldreis en is voorlopig niet inzetbaar voor de selectie. Het is de bedoeling dat hij na zijn terugkomst weer aanhaakt.

Vooralsnog blijven verder alle selectiespelers bij SO Soest voetballen. Met de komst van Meme en Dani, het doorstromen van talentvolle spelers uit de JO19-1 en het opvallend goed presterende tweede elftal kan, volgens de technische commissie van de club, het vertrek van deze spelers opgevangen worden.

advertentie
advertentie