Klaar voor de start voor de lampionnenoptocht, nadat ds. Gerrit Olsman (rechts) het verhaal van Sint Maarten heeft verteld.
Klaar voor de start voor de lampionnenoptocht, nadat ds. Gerrit Olsman (rechts) het verhaal van Sint Maarten heeft verteld. Jaap van den Broek

Veel deurbellen in Soest klinken op Sint Maartenfeest

11 november 2021 om 22:32 Activiteiten

SOEST Bij veel huizen klonk donderdagavond de deurbel. Wie open deed zag een groepje kinderen met lampionnen, die een liedje zongen en vervolgens, met nóg meer snoepgoed op zak, verder trokken. Precies zoals het hoort.

Op veel wijken gebeurde dat op particulier initiatief, in groepjes van wisselende omvang, soms ook een ouder en een kind.

In De Open Hof vond een Sint Maartenviering plaats. Daar vertelde ds. Gerrit Olsman het verhaal van de man die zijn mantel door midden sneed, de ene helft aan een bedelaar gaf en als christen zijn leven voortzette. Er werden in de voormalige kerk aan de Veenbesstraat liedjes gezongen en na het programma ontbrandden de kinderen de kaarsjes van hun lampion om Overhees in te trekken. Voordat ze op pad gingen hadden ze echter al van huis allerlei producten meegenomen, bestemd voor de voedselbank.

In de Soester Courant van woensdag 17 november een sfeerverslag.

Liedjes zingen aan de deur en lekkernijen scoren.
Maar de kinderen hadden zelf ook producten meegenomen voor de voedselbank.
advertentie
advertentie