K.Scholten
K.Scholten R.Reekers

Soest2002: Wonen Werken Welzijn. Dat is toch alles waar het om draait???!

11 november 2021 om 07:59 Lokaal Deel je nieuws

Geachte inwoners, college, mederaadsleden,

We beginnen graag met een compliment aan het college: een begroting sluitend met een positief saldo en Algemene Reserves die weer een tegenvaller op kunnen vangen: fijn!
Daar zijn we blij mee.

Soest2002: WONEN  Werken  Welzijn.
Dat is toch alles waar het om draait???!

Vanuit die pijlers nemen wij u graag mee in onze overwegingen rond de Begroting 2022.

WONEN
Weet u dat er op diverse plekken in de kern Soest in bijgebouwen gewoond wordt?
Weet u dat er de laatste 2 jaar GEEN ENKELE sociale huurwoning toegewezen is aan een alleenstaande starter?
Weet u dat starters vaak geen hypotheek kunnen krijgen boven de 180.000 euro?
Beseft u dus, dat alle maatregelen zoals we die in de doelgroepenverordening en het Masterplan wonen hebben vastgesteld, de starter niet op weg helpen???!!!!

Weet u nog dat in de prestatieafspraken die de wethouder eind 2020 met de woningcorporaties maakte, staat aangegeven dat er al een achterstand van 305 te bouwen woningen, is opgelopen?

Weet u dat er de afgelopen twee jaar voor 93 woningen in de kern Soest een bestemmingsplanwijziging aan de raad is voorgelegd? 93 woningen in twee jaar tijd!! Dat is niet echt het oplossen van de enorme vraag naar passende huisvesting! Dan snappen we wel dat u op bl 100 schrijft dat de kern Soest 6% krimpt!

Maar: Weet u nog dat u in 2020 besloot 1 FTE door voor Ruimtelijke Ordening te schuiven van 2020 naar 2022? De raad vroeg u uiteindelijk om deze naar voren te halen!!

Dat was vorig jaar. 1FTE.!!! Toen meende u nog nauwelijks problemen zien, zoals u ook als antwoord op de vraag van Soest2002 aangaf.

En nu schrijft u:

Eindelijk ruimte voor betaalbare woningen in Soest, Want de Dalwegvisie, Orlando en de Molenwerf worden ontwikkeld.(AHHH: is De Meent alweer afvallen?) Dat is toch raar? U kon er zelf sturing aan geven. En er gebeurde niets, of nauwelijks iets. In vier jaar tijd is er alleen nog maar een heel vage visie op het Dalweggebied, heeft de Raad nog geen bestemmingsplanwijziging gezien van het Orlandoterrein en moet het bestemmingsplan van de Molenwerf zelfs nog aan de raad voorgelegd worden. En verder?????

Slaan we dan de plank niet mis met een Taskforce wonen?

LEES VERDER via onze website: 

www.soest2002.nl

Soest2002 Wonen  Werken  Welzijn. Voor iedereen..

Karin Scholten

Fractievoorzitter Soest2002

Portefeuille: Economie - RO incl. accommodatiebeleid - Sport - Financiën - Bestuurlijke taken

advertentie
advertentie