Afbeelding
Photo by Artificial Photography on Unsplash

6 tips voor een duurzamer leven

10 november 2021 om 15:31 Partnercontent

Wil jij duurzamer leven? Dan zijn er natuurlijk enorm veel dingen die je kan doen. In dit artikel geven we je zes simpele tips die je gemakkelijk kan toepassen zonder dat je je hele leven overhoop hoeft te gooien.  

Koop/verkoop tweedehands kleding 

Heb je kleding nodig? Kijk dan eens of je het ergens tweedehands kan verkrijgen. Hetzelfde geldt voor kleding waar je vanaf wilt. Ga naar een tweedehandswinkel bij jou in de buurt of kijk of je het online kan kopen/verkopen. Er zijn tegenwoordig verschillende online platformen voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Tweedehands shoppen is niet alleen duurzamer, maar ook veel leuker en goedkoper. 

Minder lang douchen 

Hoe lang sta jij onder de douche? En hoe lang heb je eigenlijk echt nodig? We blijven vaak onnodig lang onder de douche staan, omdat het zo lekker warm is. Probeer eens te werken met een timer, die na een paar minuten afgaat. Daarnaast zou je ook kouder kunnen gaan douchen. Dit is duurzamer en zorgt ervoor dat je minder lang onnodig onder de straal blijft staan. 

Gebruik minder energie 

Het ligt misschien voor de hand, maar doe apparaten en lichten altijd uit wanneer je ze niet gebruikt. Denk er ook eens over na om duurzame(re) apparaten aan te schaffen. Soms is het niet eens nodig om een apparaat te gebruiken. Is het mooi weer buiten? Hang je was dan gewoon lekker buiten te drogen, in plaats van het in de droger te doen.  

Tweedehands meubels 

Heeft jouw huis een update nodig? Kijk dan eens of je tweedehands items kan kopen. Er zijn zoveel prachtige tweedehands meubels te vinden die nog in perfecte staat zijn. Tweedehands kopen is een stuk duurzamer omdat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Daarnaast is het net als bij kleding zo dat je vaak unieke items tegenkomt voor mooie prijzen.  

Kies voor duurzame ondernemers 

Wanneer je kleding, eten of andere producten koopt, kies dan voor ondernemers die zelf ook bezig zijn met duurzaamheid. Bestel je bijvoorbeeld vaak eten? Ga dan voor de zaak die gebruik maakt voor duurzame disposables. Er zijn genoeg duurzame materialen als alternatief voor plastic. Denk aan een suikerriet frietbakje of kartonnen sausbakjes met deksel

Eet minder vlees 

Vrijwel iedereen weet tegenwoordig wel dat de vleesindustrie een enorme vervuiler is.  Wil je duurzamer leven? Dan is het verstandig om minder vlees te eten, of er helemaal mee te stoppen. Daarnaast is het ook niet onverstandig om je consumptie van andere dierlijke producten te verminderen. Het minder eten van zuivel en eieren vermindert namelijk ook je impact op het milieu.  

advertentie
advertentie