Afbeelding
Roeland de Bruyn

Gedragsveranderingen bij dementie in Alzheimer Café Baarn & Soest

9 november 2021 om 16:37 Overig

SOEST In Alzheimer Café staat op maandag 15 november dementie en gedragsverandering centraal. Naast achteruitgang van het geheugen gaat dementie veelal gepaard met stemmingswisselingen en verandering in gedrag.

Tussen mensen met dementie en hun partners en kinderen leiden veranderingen in gedrag vaak tot dilemma’s. Psychologe Gerie van Oosterhagen, werkzaam bij Silverein (voorheen Lyvore), geeft uitleg over veel voorkomende gedragsveranderingen bij mensen met dementie.

Ook geeft zij advies over het omgaan met veranderingen in gedrag. Belangrijk daarbij is het creëren van een omgeving dat het gedrag positief beïnvloed en aandacht te hebben voor emoties.

GRATIS Belangstellenden zijn op 15 november welkom in welzijnscentrum De Leuning aan de Oranjestraat 8 in Baarn. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en drankjes zijn gratis. Gevolgd worden de nieuwe richtlijnen van het RIVM op locatie. Vooraf aanmelden is niet nodig.

TREFPUNT Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, en vrienden. Het Alzheimer Café Baarn & Soest vindt iedere derde maandagmiddag van de maand plaats in welzijnscentrum De Leuning. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ieke Wagemakers, tel. 06-51099335 of i.wagemakers@alzheimervrijwilligers.nl.

advertentie
advertentie