Heren AutoSmeeing/BDC verslaan SDS’99 in het Huis van Eemnes

7 november 2021 om 16:49 Sport Deel je nieuws

Heren AutoSmeeing/BDC verslaan SDS’99 in het Huis van Eemnes

Eemnes – De mannen van AutoSmeeing/BDC hebben de eerste overwinning gescoord op eerste klasse niveau. De promovendus wonnen in het schitterende spiksplinternieuwe complex het Huis van Eemnes van SDS’99  met 20 – 22. De mannen van coach Wijnand Haak kwamen moeizaam uit de startblokken, hiervan profiteerden de gastheren getuige de 8 – 4 tussenstand.

Een rode kaart van SDS’99 speler Tim van der Veer bracht de ommekeer, de bij de rode kaart behorende twee minuten straf werd optimaal benut door de Soester formatie.

De achterstand werd binnen no-time teniet gedaan, vanuit de linkerhoek waren Guido Werensteijn en Jos Lans trefzeker en topscorer Remco Hofstede verzilverde de toegekende zevenmeter worpen, 8 – 9. Na de hervatting ( 9 – 11 ) was AutoSmeeing/BDC duidelijk de bovenliggende partij, een prima acterende keeper Bas Tolboom en via fraai uitgespeelde aanvallen zorgden voor een marge van vier doelpunten, 14 – 18. Een terecht door het scheidsrechters duo van Keeken gegeven rode kaart aan Jos Lans gaf de thuisploeg toch de mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd. Verder dan een marge van twee kwam de thuisploeg niet, door de 20 – 22 overwinning zijn de Soesters van de hatelijke nul af.

Zondag 14 november is de eerste thuiswedstrijd voor de ploeg van Wijnand Haak, dan staat de derby tegen het Amersfoortse Fidelitas op het programma in Sporthal Beukendal, aanvang 12.45uur.

advertentie
advertentie