Afbeelding
Ronald Kersten

Slordig SEC houdt Vliegdorp lang in de race

7 november 2021 om 16:14 Voetbal

SOEST De derby tussen SEC en ’t Vliegdorp was qua strijdlust en emoties precies hoe een derby hoorde te zijn. Voetballend werd er echter weinig vernuft op de mat gelegd. De thuisclub onder leiding van coach Jasper Meeder trok uiteindelijk met slordig spel met 2-0 aan het langste eind.

Ton van Zoeren

Trainer Rene Ribberink was ontstemd over de cruciale beslissingen van arbiter Martijn Rook. ,,Hij floot tweemaal voor onterecht buitenspel, terwijl wij in scoringspositie waren. En even later breekt Mike Ligtvoet weer door en kan alleen op de doelman af en dan geeft die man een rode kaart wegens een scheldpartijtje aan de andere kant van het veld. Dus geen treffer, maar moeten wij wel verder met een man minder.’’ De start van het duel was verrassend, want beide teams hadden al direct moeten scoren. Sergio Kok en Simon van Hengstum waren verrast door hun grote kans om de thuisclub op voorsprong te zetten. Toch nam SEC langzamerhand het initiatief over en beperkte de Soesterbergers zich tot uitvallen. Aan de overkant hield de defensie van Vliegdorp met Isa Agdere, Eny Tammer en Bennie van Essen goed stand.

ROOD Vijf minuten voor de thee kreeg het duel voor de gasten een ander verloop. Paul Boog mocht zich voortijds gaan douchen. SEC, met een man meer, begon beter te voetballen. Maar om het netje te doen bollen, was zaterdag een lastige taak. Doelman Cor Brink had daar een groot aandeel in. Met een serie goede reddingen hield hij de nul op het digitale scorebord. Daarom was het vervelend voor de goalie dat hij toch werd geklopt door een gelukkige treffer van de amper twee minuten ingevallen Fabian van Netten. De doelpuntenmaker was eerlijk. ,,Dat was een geluk bij een ongeluk. Ik wilde de bal voorzetten, maar via de binnenkant van de paal ging hij er in.’’ De ‘gouden wissel’ was wel blij met zijn treffer: ,,Het is een mooi teken naar de rest van de selectie om te laten zien dat de wisselspelers ook belangrijk zijn.’’

COMPLIMENTEN Het duel had daarna nog makkelijk kunnen kantelen. De verdediging van SEC met uitblinker Kenny Grant hield echter het hoofd koel. ,,Zelfs met een achterstand en tien man had ik nog het idee dat we niet zouden verliezen’’, aldus Ribberink. Uiteindelijk schoot Simon van Hengstum met een fraaie volley de laatste hoop van de geelzwarten aan diggelen: 2-0. Cor Brink was tevreden over zijn optreden als invaller doelman. ,,Ik krijg veel complimenten, maar toch wel jammer dat deze uitslag er uitkomt.’’ Een zwaarbevochten overwinning en moeilijke wedstrijd met een mooie uitslag was het oordeel van Jasper Meeder. ,,We hadden veel balverlies, maar dat kwam omdat Vliegdorp er kort op zat’’, aldus de trainer van SEC. Die vooruitgang ziet bij zijn ploeg. De goede resultaten zijn daar debet aan. ,,We maken grote stappen als groep en we zijn alle trainingen compleet om daarna met zijn allen nog een biertje drinken. Dat zie je terug op het veld.’’ SEC is door dit resultaat geklommen naar de derde plaats op de ranglijst met één punt achterstand op koploper FC Driebergen.

advertentie
advertentie