Onder meer de Soester duinen liggen op de route van de alternatieve Roparun.
Onder meer de Soester duinen liggen op de route van de alternatieve Roparun. Eigen foto

Roparun: wandelen voor goede doel in natuur van Soest

7 november 2021 om 11:00 Activiteiten

SOEST De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel van ruim 530 kilometer. Op zondag 14 november wordt een alternatieve activiteit gehouden. Wandelen in de omgeving van Soest. De opbrengst is voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Wandelen in de Soester natuur, waar de herfst voor een rijk pallet aan kleuren zorgt. Sinds corona hebben veel mensen het wandelen ontdekt. Het is de meest toegankelijke manier om te bewegen. Er kan zondag op een route van twaalf of 24 kilometer volop genoten worden. Wandelen met meer motieven: bewegen, buiten zijn en het goede doel steunen.  

MOTTO Het motto van de Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Dat doel wordt ingevuld door fondsen te verzamelen waarmee zorg voor terminale patiënten. Jaarlijks is, rondom Pinksteren, een estafetteloop. Vanwege de coronarestricties zijn die activiteiten niet doorgegaan. Toch zit de landelijke organisatie niet stil. 

EEN VAN DE TWAALF Eén van de Twaalf is een actie waarbij, vanaf juni van dit jaar, elke maand in een provincie een wandeltocht georganiseerd. De provincie Utrecht is 14 november aan de beurt en de omgeving van Soest is als locatie aangewezen. Zo kan er door het hele land het hele jaar door gewandeld worden. Deelnam kost 12,00 euro dat ten goede komt aan het goede doel. Hiervoor krijgt de deelnemer een lunchpakket en een herinnering en een wandelroute. 

START De wandelroute is naar keuze 12 of 24 kilometer en leidt onder meer door landgoed De Paltz en langs Paleis Soestdijk. Het startpunt is bij Restaurant ‘t Hoogt aan de Van Weerden Poelmanweg 220 waar om 13.00 uur gestart wordt. Het is mogelijk om de route eerder of later te lopen dan op 14 november. Dit is aan te geven bij de inschrijving. De wandelaar krijgt dan een routebeschrijving en het GPX-bestand via de mail.

Aanmelden kan via www.IkWandelde12.nl/maanden/november

advertentie
advertentie