V.l.n.r Jan-Willem Hovestad, Karin Tielkemeijer-Hovestad, Pieter en Ronald Tensen.
V.l.n.r Jan-Willem Hovestad, Karin Tielkemeijer-Hovestad, Pieter en Ronald Tensen. Jaap van den Broek

Kleine familiereünie bij lezing over W.C. Tensen in Soest

4 november 2021 om 17:00 Historie

SOEST Tijdens en na de lezing over W.C. Tensen was er spontaan een kleine reünie van familie van de vroegere busondernemer. De drukbezochte bijeenkomst van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg werd ook bijgewoond door enkele nazaten.

Aanwezig waren Jan Willem Hovestad (links) en Karin Tielkemeijer-Hovestad, kinderen van Bert Hovestad die met Ellen Tensen was getrouwd. Ook Pieter en Ronald Tensen, zoons van de laatste eigenaar Rob Tensen, waren aanwezig in het Gildehuis. In de pauze van de lezing namen zij een kijkje bij de vitrine in Museum Soest, die is ingericht met spullen van W.C. Tensen.

Ook chauffeurs, een monteur en kinderen van oud-medewerkers kwamen dinsdag naar het Gildehuis om de lezing te horen. René van Hal vertelde over de de vijftigjarige geschiedenis van de onderneming met de bussen die van 1930 tot 1980 door de straten van Soest en omgeving reden. Er werden ook veel attributen van W.C. Tensen getoond. Die werden natuurlijk herkend door de vele oud-passagiers van de rode bussen.

Overigens onderzoekt Museum Soest of het haalbaar is om een oude Tensen-bus naar Soest te halen. Die zal nog wel helemaal moeten worden opgeknapt wil die weer over straat mogen rijden.

.

advertentie
advertentie