Vlag met logo van Waterschap Vallei en Veluwe
Vlag met logo van Waterschap Vallei en Veluwe Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschapsbelasting in Soest voor gezinnen met eigen woning 6 euro omhoog

4 november 2021 om 15:30 Natuur en milieu

SOEST Een gezin met een eigen woning in Soest gaat volgend jaar gemiddeld zes euro meer aan waterschapsbelasting betalen. Zij gaan dan 278 euro betalen. De waterschapsbelasting voor grondbezitters (ongebouwd) in onbemalen gebied stijgt met 1,97 euro per hectare per jaar. In bemalen gebied stijgt de prijs per hectare met 2,96 per jaar.

De waterschapsbelasting voor bedrijven is afhankelijk van het type en omvang van het bedrijf. Een specificatie hiervan staat in de begroting van het waterschap. De begroting van Waterschap Vallei en Veluwe is beschikbaar voor inzage. Op 22 november wordt de begroting (waarin de nieuwe tarieven voor de waterschapsbelasting van het jaar 2022 staan) vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Het Waterschap spreekt zelf van een ‘gematigde stijging’ van de tarieven.

De klimaatverandering is voor het waterschap dagelijkse praktijk

,,De klimaatverandering is voor waterschap Vallei en Veluwe geen toekomstscenario, maar dagelijkse praktijk”, stelt het bestuur. ,,Hevige regenval, niet alleen bij ons maar ook bij onze oosterburen, extreem droge periodes, ze komen steeds vaker voor. Daarom werken we dagelijks aan een toekomstbestendige en klimaatrobuuste inrichting van ons beheergebied.”

TOEKOMSTBESTENDIG Dijkgraaf Marijn Ornstein: ,,We zetten de komende jaren versneld in op het toekomstbestendig maken van ons gebied, met het oog op de klimaatverandering. Dit doen we samen met onze gebiedspartners, andere overheden, bedrijven en inwoners. Hiermee borgen we de veiligheid en leefbaarheid van ons gebied, nu én voor toekomstige generaties.”

Naast het werken aan klimaatverandering, werkt Waterschap Vallei en Veluwe dagelijks aan veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en het zuiveren van rioolwater. Ook zijn onderwerpen als de kwaliteit van de leefomgeving, energietransitie en circulaire economie onderwerpen waar het waterschap met uw belastinggeld dagelijks aan werkt. 

De ontwerp begroting 2022 ligt van 4 november tot en met 18 november 2021 ter inzage bij het Waterschap en via www.overheid.nl. Indien gewenst kan de begroting gemaild worden. Dat kan worden aangevraagd via communicatie@vallei-veluwe.nl. Inwoners zijn van harte welkom om de vergadering van het algemeen bestuur op maandag 22 november, aanvang 19.00 uur, bij te wonen (Steenbokstraat 10 te Apeldoorn). Ook is de vergadering via de internetsite live te volgen.

advertentie
advertentie