Nermina Kundic probeert de Bandenpomp aan de Dalweg uit.
Nermina Kundic probeert de Bandenpomp aan de Dalweg uit. Gemeente Soest

Makkelijk banden oppompen bij Sportboulevard De Engh

3 november 2021 om 14:06 Natuur en milieu

SOEST Inwoners van Soest kunnen gratis hun (auto)banden oppompen bij Sportboulevard De Engh aan de Dalweg. De pomp is van Plein van Zuid verplaatst naar deze locatie die volgens de gemeente geschikter is.

Met behulp van de zogenoemde Slimme Bandenpomp rijdt iedereen met de juiste bandenspanning rond. Dat bespaart geld en uitstoot van schadelijke stoffen. Uit onderzoek blijkt, aldus het gemeentebestuur, dat meer dan de helft van de mensen die de standaard bandenpompen gebruikt, met de verkeerde bandenspanning wegrijdt.

Je laat je kenteken zien en de Bandenpomp laat de juiste bandenspanning zien

KENTEKEN ,,De Slimme Bandenpomp zorgt ervoor dat dit wél goed gaat. Je voert je kenteken in en de Bandenpomp laat de juiste bandenspanning zien. De Bandenpomp helpt daarna met juist oppompen”. aldus wethouder Nermina Kundic. 

Het gebruik van de pomp is gratis of tegen een vrijwillige donatie. Na het oppompen is op het scherm te zien hoeveel euro, liters brandstof en uitstoot bespaard wordt met die juiste bandenspanning. Dat is, stelt de gemeente, al 21,50 euro per keer. 

HOGERE KOSTEN 63% van de auto’s rijdt met te lage bandenspanning. Dit leidt tot meer brandstofverbruik en dus hogere kosten, rubber in het milieu door bandenslijtage, een langere remweg en extra C2-uitstoot.  

Als elke automobilist in Nederland rondrijdt met de juiste bandenspanning, dan worden op landelijk niveau jaarlijks 200 miljoen liter brandstof, 750.000 banden, 400.000 ton CO2-uitstoot en 400 miljoen euro bespaard.

MAKKELIJK Wethouder Kundic: ,,Ik ben heel blij dat we deze bandenpomp nu ook in Soest kunnen gebruiken. De pomp is heel makkelijk in gebruik en je kan gelijk zien hoeveel geld en brandstof je bespaart. En het is ook nog eens goed voor het milieu.”

advertentie
advertentie